Menu Sluiten

Vrolijkmakend beeld & leuk nieuws over duurzame woonaccessoires om zelf te maken! Daarvoor ben je hier aan het goede adres, want bij Houtmoed vind je superleuk handgemaakt Dutch design en vrolijke accessoires om zelf te creëren. Ben jij een wereldverbeteraar, net als ik? Dan heb je nu gevonden wat je zocht 😉

In de media

Contact opnemen?

Wil je beeldmateriaal of teksten aanvragen? Wat leuk! Geef in onderstaand formulier aan wat je ongeveer nodig hebt, dan neem ik contact met je op.
En ben je al bekend met Pers Wereld? Daar vind je ook high-res beelden van Houtmoed woonaccessoires in de beeldbank.

Fun facts

alles ontworpen door Maaike van Houtmoed

Houtmoed zou eigenlijk ‘moed’ heten. Alleen waren er al zóveel bedrijven met die naam, met bijbehorende websites… dus hup, terug naar de tekentafel. Maar hoe kom je ooit aan een goede naam? Door moed te houden natuurlijk! De liefde voor woordgrapjes deed de rest.

verzending binnen 1 of 2 werkdagen

Maximaal 25 producten kon ik kwijt op de tweede site van mijn webshop, way back in 2012. Leek me ruim voldoende! Inmiddels telt het assortiment meer dan honderd beauty’s: van duurzame woonaccessoires om zelf te maken, tot kant-en-klare blikvangers 🙂

woonaccessoires van lokale, eerlijke materialen

2002. In dat jaar begon ik aan mijn allereerste baan als ontwerper in loondienst. Daar leerde ik zoveel over productie in China en India, dat ik er voor de rest van mijn leven van genezen ben. Hoera voor Lokaal!

hergebruik, upcycle en recycle

In 2009 begon Houtmoed met ambachtelijk gemaakte kleinmeubels. Een baby bracht in 2012 noodgedwongen verandering in het assortiment, want beitelen en zagen is niet zo aardig tijdens middagdutjes 😉
Duurzaam en lokaal zijn echter altijd gebleven. Net als die baby gelukkig, maar dat is inmiddels een grote meid.

eerlijk en handgemaakt

In 2018 ontwierp ik een vaas van hout. Ik noemde haar H3, als in h-tot-de-derde, want die wil je Hebben, Hebben, Hebben!
En dat blijkt! Deze best-selling schoonheid is niet meer weg te denken uit de shop.

handgemaakt in Holland

Mijn woonaccessoires schitterden een poosje in een winkel vlak bij de Zaanse Schans. Daardoor reisden mijn lokaal gemaakte ‘kindjes’ alsnog over de hele wereld. Zoals naar Italië, Zwitserland, Argentinië, Japan, de USA en Rusland. Ik ben benieuwd hoe het met ze is 😉

De laatste nieuwtjes over Houtmoed & alle duurzame woonaccessoires om zelf te maken vind je via instagram of Facebook messenger.

Kijk ook eens op de gespot pagina!

awardwinning webshop houtmoed in vtwonen, buitenleven, op de Dutch design week en nog veel meer

De waardering van www.houtmoed.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 34 reviews.