Menu Sluiten

Waar sprookjes van gemaakt zijn…

duurzame woonaccessoires dat lijkt een sprookje

Rechtstreeks naar jouw favoriete blogcategorie?

Doe het zelf inspiratie | Interieur tips | Liefde voor papier | Verliefd op vilt | Achter de schermen | Duurzaamheid | Hou van Hout | Houtmoed Nieuwtjes | Creatief in de keuken

Het is waar sprookjes van gemaakt zijn: fantasie, blije kriebels, hoop en geluk. Precies de dingen die ik ook in mijn duurzame woonaccessoires stoppen wil. En wat nu zo mooi is? Ik heb vilt gevonden wat gemaakt is van 99,9% gerecycled materiaal! En niet zomaar materiaal. Nee, het is dus dat spul waar sprookjes van gemaakt zijn. Onder andere. Lees je mee in dit blog over het nieuwe vilt?

hergebruikt vilt voor duurzame woonaccessoires

Er was eens…

Een heleboel blijheid in de Efteling. Mannen en vrouwen die zich in de ochtend in hun uniform hesen om gedurende de dag een glimlach op het gezicht van bezoekers te toveren. Elke dag. Elke week. Tot de gaten in hun bloesjes vielen.
Die blouses? Die gaan niet weg! Nee. Die gaan naar de sprookjesachtige werkplaats van iDid, in Utrecht. En daar maken ze van deze stof een prachtige kleur vilt. Een lichte blauwtint waar je hart een sprongetje van maakt. De echte geluksvogels vinden misschien zelfs een sprankeltje goud in de (feeën)stof, waardoor je gelijk weer in Droomvlucht lijkt te zitten, terwijl je thuis op de bank ploft! Tenminste, dat is mijn doel, zodra ik deze vilt omtover tot prachtige handgemaakte woonaccessoires.

duurzame woonaccessoires met een vleugje Efteling

Welke duurzame woonaccessoires zou jij graag terugzien in deze kleur? Laat je het me weten, onderaan dit blog?

Money money money…

Droom jij van paleizen en grote bedragen op je spaarrekening? Haal het gevoel van rijkdom in huis met deze stevige vilt in bankierskleur. Een investering in oude ABN-Amro werkkleding betaalt zichzelf ruimschoots uit! Een prachtige antracietkleurige vilt met een gemarmerd uiterlijk. Maar dan zonder het snoeiharde van de zakenwereld, inclusief het zachte en gezellige van vilt. Hier spreken we wat mij betreft dus niet van recycling, maar van upcycling 😉

bankiersgrijs hergebruikt voor vilt

Krachtig als een superheld

En alsof dat niet genoeg is, haal je binnenkort ook de power van superhelden in huis. Want hoe deze prachtige groene kleur vilt ontstaat? Je zou het niet raden als ik het niet verklap, want de oude spanbanden waar dit vilt mee is gecreëerd, zijn niet meer te herkennen. Supersterk en supermooi! Een echte blijmaker in je interieur.

spanbanden recycled voor groen vilt

En ze leefden nog lang en gelukkig!

Welke kleur is jouw favoriet? En welke duurzame woonaccessoires wil jij graag in deze viltsoort omgetoverd zien?

meld je aan voor de Vrolijke Inspirerende Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.houtmoed.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 34 reviews.