Menu Sluiten

Een vrolijke papieren bloemen slinger ~ en je maakt ‘m zo!

supervrolijk de lente in huis, met deze papieren bloemen printable

SNEAK PEEK! Tijd om de lente in huis te halen! Met deze vrolijke papieren bloemen slinger maak je er een gezellige boel van. Je krijgt ‘m vrijdagmiddag helemaal gratis met de Vrolijke Inspirerende Post!

Vanaf zaterdag krijg je deze leukerd trouwens zodra je je aanmeldt, in plaats van die gezellige dodecaëder bureaukalender. Wil je die nog scoren? Dan meld je je uiterlijk vrijdagochtend nog aan! Want dan krijg je ze nog lekker allebei 😉

Geen zin om VIP te worden? Dan shop je de printable voor 1,50 in de webshop.

wat heb je nodig voor de vrolijke papieren bloemen slinger

Wat heb je nodig?

De printable
Een stevig vel groen papier
Een vel vrolijk papier in een kleur naar keuze, voor de bloemblaadjes
Een schaar en een lijmstift
Eventueel touw, wanneer je een slinger wilt maken

Aan de slag!

Per bloem heb je vier blaadjes nodig. De printable heeft genoeg blaadjes voor één grote bloem en twee kleintjes. Als je er meer wilt, kun je ‘m gewoon nog een keertje uitprinten!
Print de bloemblaadjes uit op een mooie kleur papier, en print het eerste blad uit op groen papier (voor een beetje bladgroen).

Zo vouw je de delen om tot bloemblaadjes

Knip de bloem-vormpjes uit langs de lijnen. Vouw elk bloemblad secuur dubbel over de lengte. Daarna vouw je ‘m dubbel over het korte stuk. Maak vervolgens een soort ‘holletje’ van elk blaadje. Herhaal dit voor elk bloemblaadje.

Gebruik een lijmstift om de ‘holletjes’ aan elkaar te lijmen. Laat goed drogen voor je het volgende blaadje eraan vastlijmt. Lijm nu het volgende bloemblaadje er aan, tot er een cirkel ontstaat.

lekker zelf maken: deze vrolijke papieren bloemen


Vergeet niet het groen ertussen te lijmen!

Knoop, lijm of schuif de bloemen met een paperclip aan een touwtje, zodat je een vrolijke slinger creëert. Klaar! Laat de lente maar komen.

dat ziet er toch heerlijk uit, voorjaarskriebels met deze printable

Meer inspiratie?

Lijm op een prikker om een boeketje te maken, of leg ze op tafel voor een vrolijk lentegevoel. Je kunt ze ook als naamkaartjes gebruiken voor een lenteachtige tafelsetting.

even laten drogen voor je de vrolijke papieren bloemen slinger maakt

Wat ga jij met deze vrolijke bloemen doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *