Menu Sluiten

Bruisend van de energie: geel in je interieur!

geel in je interieur met deze opbergmand en onderzetters

Rechtstreeks naar jouw favoriete blogcategorie?

Doe het zelf inspiratie | Interieur tips | Liefde voor papier | Verliefd op vilt | Achter de schermen | Duurzaamheid | Hou van Hout | Houtmoed Nieuwtjes | Creatief in de keuken

Geel! Een fantastische kleur, die doet denken aan de zon: de kleur van warmte en licht! Culturen over de hele wereld associëren geel daarnaast met geluk en voorspoed. Best een goeie kleur om aan je interieur toe te voegen, vind je ook niet? Vorige maand stond blauw in de spotlight; dit keer brengt geel het lentezonnetje bij jou thuis! Dus here we go: 5 goede redenen om geel toe te voegen aan jouw interieur.

met de papierkan, de vilten mand en de onderzetters heb je al een paar mooie voorbeelden om geel in je interieur toe te voegen

Energiek en opbeurend

Geel is een kleur die energie en vrolijkheid uitstraalt. Het kan daarom enorm helpen om een ruimte op te fleuren en een positieve sfeer te creëren. Net als drank, geldt ook voor geel ‘met mate’: teveel geel kan door alle energieke uitstraling juist weer een beetje stress geven. Combineer het dus met andere mooie kleuren (zoals die schattige roze viltbloeiers die ik shopte bij Viltbloemist).

Deze leukerds brengen gele vrolijkheid in je interieur:

Creativiteit

Heb je zin om lekker creatief aan de slag te gaan? Laat je innerlijke kunstenaar los met een dotje geel! Geel is namelijk ook een kleur die creativiteit kan stimuleren. Deze gezellige kleur helpt je om je geest te activeren en nieuwe ideeën te genereren! Trouwens ook superhandig voor mensen die vanuit huis werken of studeren, want geel is dan je ideale sparringpartner.

Ook geel en creatief:

Full focus: kom maar op met die taak!

Geel kan ook de concentratie verhogen en helpen om je aandacht te focussen. Dus ook hier zijn thuiswerkers weer helemaal happy met een dosis van deze positieve kleur. Ook studenten en scholieren hebben baat bij een beetje geel in huis. Zelfs wanneer je in een goed boek wilt duiken, zonder afgeleid te raken door gillende kinderen: geel is jouw kleur!

geel in huis maakt het gezellig

Hou de stemming er in met geel in je interieur

Geel is een kleur die kan helpen om de stemming te verbeteren en negatieve emoties, zoals verdriet en somberheid, wat draaglijker te maken. Wist je dat geel ook helpt om angstgevoelens te verminderen en de geest te kalmeren? Superfijn dus, als je nogal snel piekert of je zorgen maakt.

Helder!

Geel maakt een ruimte helderder: doordat het een lichte en heldere kleur is, kan geel je helpen om een ruimte te verlichten en op te fleuren. Het kan daarom handig zijn om deze mooie kleur toe te passen in donkere of sombere ruimtes die wel wat extra licht kunnen gebruiken. Of om de herfst en winter een beetje op te vrolijken. Gewoon omdat het kan.

Deze leukerds helpen je sombere dagen op te vrolijken:

Dit zijn pas een paar voordelen van geel in het interieur! Dan hebben we het nog niet eens gehad over dat het een sociale kleur is (gezellig met etentjes!), dat het een gevoel van ruimte creëert & dat geel zo lekker de aandacht kan trekken. Nog meer fijne argumenten om het toe te passen in jouw thuis!

geel brengt hoop in sombere dagen en geeft rust

O ja – tip van flip!

Er is één sneaky gevaar aan geel: het vergroot de eetlust. Als je gevoelig bent voor schranspartijen tijdens Netflix, zou ik je niet aanraden een gele opberger in de buurt van je tv te plaatsen 😉

Het allerbelangrijkste? Kies vooral een kleur die het beste bij jouw persoonlijkheid en stijl past. Gebruik woonaccessoires om heerlijk te experimenteren met verschillende tinten en accenten om jouw ideale sfeer te creëren!

meld je aan voor de Vrolijke Inspirerende Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.houtmoed.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 34 reviews.