Menu Sluiten

DIY schaal met klei

DIY schaal met zelfdrogende klei en oud schaaltje

Ken je dat? Van die schaaltjes die je krijgt, die je eigenlijk niet zo mooi vindt? Of waar je gewoon op uitgekeken bent geraakt? Ik vind het dan zo zonde om ze weg te gooien! Daarom leek het me wel een goed idee om er eens een pak DAS-klei bij te pakken, en even lekker te experimenteren! Vul je vakantie met leuke dingen doen! Zoals deze DIY schaal, met een oud schaaltje en klei.

DIY schaal met klei een oud schaaltje pimpen

Meer dan je handen, een pakje luchthardende klei en een oud schaaltje heb je niet nodig! {ja, okee… en een oppervlak dat met een nat doekje zo weer schoon is}.

1. Maak het schaaltje schoon & droog
Wanneer het schaaltje schoon is en vetvrij, blijft de klei er namelijk al gemakkelijk tegen plakken. Handig!

schaaltje insmeren met klei voor een leuk DIY project

2. Breng de klei royaal aan. 
Druk de klei goed tegen de schaal aan en zorg dat het ook lekker aan zichzelf blijft plakken. Smeer het goed uit, in een min of meer gelijke laag. Ik wilde het zelf niet tè glad, omdat ik dat een mooi contrast vind met de strakke binnenkant. Bovendien scheelt het straks ook weer twee uurtjes aanprutsen met schuurpapier 😉

verdeel de klei gelijkmatig over het hele schaaltje, tot je tevreden bent

3. Pak een bekertje water.
…want met natte vingers kun je makkelijk het oppervlak een beetje gladder maken. Zelf heb ik het dus liever niet tè glad, maar op deze manier smeer je wel makkelijk alle vingerafdrukken er uit. En nu: wachten tot de klei droog is.

DIY schaal met klei: even natmaken zodat het oppervlak gladder wordt

Ik vond het zo’n succes, dat ik gelijk twee schaaltjes heb gepimpt! Ik twijfelde nog even of ik het zou schilderen, maar eigenlijk vind ik de klei van zichzelf al heel mooi! Eens even kijken welke kopjes, bordjes en kommetjes ik nog meer onder handen kan nemen 🙂 

prachtige DIY schaal van een oud schaaltje met zelfdrogende klei

En o ja, wellicht ten overvloede: schoonmaken alleen met een zacht vochtig doekje… 😉
Hopelijk vond je deze DIY schaal leuk om zelf te maken! Laat je me weten hoe ‘ie geworden is?

Meer DIY inspiratie? Deze gratis papieren bloemen-printable is ook heel leuk! Of leef je uit in de categorie Om zelf te maken in de webshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.houtmoed.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 34 reviews.