Menu Sluiten

Slim trucje: met deze snelle DIY is kinderkunst ophangen zo gepiept!

Of je nu ineens bergen kinderkunst in huis hebt wegens creatieve kindertjes, of gewoon een onoverzichtelijke berg aan printjes, kaartjes, uitnodigingen en to-do-lijstjes: het kan hartstikke handig zijn om daar een vast presentatie-plekje voor te maken. Daarvoor bedacht ik deze leuke oplossing! Het is een supersnel doe-het-zelf trucje waarmee kinderkunst ophangen hartstikke leuk wordt. En heb je even niets om op te hangen? Dan rol je het op en is het zo uit het zicht.

Wat heb je nodig voor deze slimme DIY?

* een paar meter lint in een kleur naar keuze
* twee stoffeernagels (gewone spijkers kan ook)
* kleine houten knijpertjes

kinderkunst ophangen met deze snelle DIY

Kort maar krachtig klussen

Kies een mooi plekje uit, waar de kinderkunst tot z’n recht komt. Ik heb gekozen voor de zijkant van onze oude vaste kast, dan zien we vanaf de bank èn de eettafel de leukste tekeningen van onze dochter hangen.

Knip twee gelijke stukken lint, bepaal zelf welke lengte je mooi vindt (en handig is!) voor jouw presentatie plek. Spijker de stukken lint op de door jou gewenst afstand van elkaar. Een handige afstand is 21 cm: dit is de korte zijde van een A4’tje. Zo kun je zowel ‘staande’ als ‘liggende’ kunstwerkjes showen.
Ik heb het spijkerwerk bovenop onze oude kast gedaan. Als ik het lint dan oprol, ligt het uit het zicht op de kast! Handig hè?

Nu de linten hangen, is het werk al gedaan. Hang nu met de knijpertjes je favoriete tekeningen op! Of theater- en bioscoopkaartjes, je afvalkalender, een lieve kaart van je beste vriendin… noem maar op. Het is zo gepiept en het ziet er hartstikke gezellig uit.

het ophangen van kinderkunst was nog nooit zo makkelijk

Klaar!

Veel plezier met je supersnelle DIY, kinderkunst ophangen was nog nooit zo makkelijk!

Enne… heb je hier geen zin in, en wil je wèl supersnel de leukste kaarten of kunstwerkjes in huis showen? Kijk dan eens naar de Plak & *Klak!* kaartenhouders. Daarmee creëer je ook een kunstwand in een handomdraai!

kaartenhouder muurdecoratie - combineer plak en klak voor een design foto wand - alles handgemaakt van duurzaam hout
Lokaal & duurzaam: van de onbenutte hoekjes in planken laser ik de blokjes voor deze kaartenhouder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.houtmoed.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 33 reviews.