Menu Sluiten

Persoonlijke decoratie voor in huis: woonaccessoires met een verhaal

Persoonlijke decoratie; het maakt het een stuk gezelliger in huis! Maar wat betekent dat eigenlijk? Wat maakt dat een woonaccessoire meer is dan zomaar een product?
Creaties van kleine ondernemers voelen sneller als ‘persoonlijk’. Hoe komt dat eigenlijk? En waarom word je daar nou zo blij van?
Onder andere deze ingrediënten maken het verschil:

1. Blij als je er naar kijkt: meer dan verliefdheid

Je weet het zodra je het voor het eerst ziet. Liefde! Dat prachtige, geweldige, grappige of mooie schatje *moet* je hebben. En eerlijk? Het gebeurt iedereen ook weleens bij de Hema of de Xenos. Maar vaak blijkt dat een vluchtige verliefdheid. Na een halfjaar tot een jaar raak je een beetje uitgekeken. De liefde lijkt voorbij. Dat ding waar je hart ooit een sprongetje van maakte, verdwijnt naar de zolder. Of nog erger, de prullenbak.

Dit gebeurt minder vaak met een product met een verhaal. Wanneer je wéét wat de maker voelde toen deze creatie tot leven kwam, hoeveel tijd en liefde er in is gestopt, wat het idee er achter is en waarom de maker het wilde maken: dan zie je óók dat verhaal. Elke keer als je naar je gevonden schat kijkt. Net als vakantieschatten, voel je meer waarde bij jouw kunstwerkje in huis. En dus blijft de liefde langer. Soms wel levenslang.

lekker op zijn kop in je favoriete boek ideaal kado bij een boekenbon

De boekenleggers in de shop bijvoorbeeld? Elk papieren schatje heeft z’n eigen verhaal. Gecreëerd als cadeau voor een speciaal iemand, ontstaan in samenwerking met een familielid, gesneden dankzij het idee van een andere superleuke ondernemer: elk verhaal voelt als extra liefde die in het ontwerpen en maken ervan is gestopt.

Ohja, over die liefde gesproken?

2. Liefde in elk detail

Handgemaakt. Als je een beetje voorstellingsvermogen hebt zie je bijna voor je hoe de maker de schaar of het mesje ergens in heeft gezet. Hoe bijvoorbeeld zo’n vilten mand wordt gesneden, gevouwen, genaaid en afgewerkt ~ ja, het is wel mijn blog hè, dus ik zet even m’n eigen kanjers in de spotlight 😉

Elke keer als je jouw handgemaakte woonaccessoire ziet of aanraakt, voel je die liefde die er in is gestopt. Je voelt dat jij niet de enige bent die liefde aan deze kunstwerkjes geeft. En dat is liefde voor altijd.

3. Het verhaal achter het materiaal

Weet jij van al jouw meubels en woondecoratie welke weg het materiaal heeft afgelegd voordat het bij jou kwam? Of wat het zo’n bijzonder product maakt?
Van sommige producten wil je het verhaal misschien niet eens weten. Want een chinees die 12 uur staat te zwoegen voor een dagloon van 10 cent… daar wil je toch liever niet aan denken.

Ik ben zelf meganieuwsgierig en wil graag vanalles weten over mijn materialen.
Dus van de producten in m’n eigen webshop weet ik héél veel te vertellen. En gelukkig zijn het vooral hele *blije* verhalen.

houten vaas h3 met roos en wijnflesje

Zo weet ik dat het lokale hout van mijn bijzettafels duurzaam en milieuvriendelijk is geteeld. En het berkenhout van Vaas H3 komt bij een Deense familie vandaan, die van generatie op generatie een duurzaam bos beheert.
De sponsjes bij de krijtbordstickers zijn gemaakt van verpakkingsmateriaal, waar ooit onze computer in werd bezorgd. Fonkelnieuw foam, wat ik ècht niet zomaar in de kliko wilde gooien. Dus sneed ik er sponsjes van!
En de plak & klak laat ik laseren bij een bedrijf waar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt hun leven weer op orde mogen krijgen. Ook al zo’n mooi verhaal.

maak eenvoudig zelf deze prachtige bijzettafel laag

Prachtige background stories maken, kortom, prachtige en persoonlijke decoratie in huis!

4. Zelfgemaakt is zoveel leuker!

Nog veel meer blije kriebels voelen voor jouw persoonlijke woondecoratie? Maak iets zelf. En dat is echt niet zo moeilijk als je denkt! De meeste woonaccessoires in de shop, zelfs die prachtige bijzettafels, komen als een doe-het-zelf-pakket je kant op. Met een stap voor stap instructie uiteraard, mocht je echt twijfelen aan je eigen kunnen dan geven deze handleidingen je nèt het zetje dat je nodig hebt om het te durven.

papierkan een superleuk vaasje

Want als je iets moois koopt wat je nog zelf maken mag, voel je je trots als het af is. En die blijdschap voel je elke keer als je er naar kijkt! Wist je dat mensen een zelfgemaakt woonaccessoire minstens twee keer zo lang bewaren als een kant-en-klaar-gekochte variant? Dat is pas ècht persoonlijk.

Welk woonaccessoire in jouw huis is ècht persoonlijke decoratie?

2 reacties

  1. Emma de Graaf

    Ik zou graag mijn woonkamer wat gezelliger willen maken. Daarom wil ik graag een aantal leuke woonaccessoires kopen. Wat een leuk idee om naar het verhaal achter het materiaal te informeren! Ik vind het een fijn idee om te weten of iets van duurzame materialen gemaakt is. Dat zal ik in gedachten houden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.houtmoed.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 34 reviews.