Menu Sluiten

Zelf een insectenhotel maken: drie simpele stappen!

voorbeelden gaatjes en takken voor zelf een insectenhotel maken

Rechtstreeks naar jouw favoriete blogcategorie?

Doe het zelf inspiratie | Interieur tips | Liefde voor papier | Verliefd op vilt | Achter de schermen | Duurzaamheid | Hou van Hout | Houtmoed Nieuwtjes | Creatief in de keuken

Het staat ontzettend gezellig, zo’n insectenhotel in de tuin. Je kunt ze natuurlijk kant-en-klaar kopen, soms zelfs al met een hele bups bewoners er in. Maar wist je dat je ook makkelijk zelf zo’n vrolijk vijfsterren resort kunt maken? Het enige wat je nodig hebt is bouwmateriaal, zoals houtresten van een project ~ of gluur eens wat je bij verbouwende buren tussen het bouwafval in de container kunt vinden. Volg vervolgens deze drie simpelele stappen en je kunt zelf een insectenhotel maken!

voorbeeld van materialen voor een diy insectenhotel

Basismateriaal voor jouw DIY insectenhotel

Het bouwmateriaal van jouw hotel moet een beetje makkelijk te bewerken zijn met een boormachine, en het is handig als het materiaal kan ‘ademen’. Daarnaast is het natuurlijk fijn als het een materiaal is dat je zelf mooi vindt, want het staat straks wel in jouw tuin te shinen.

Bijvoorbeeld resthout van een doe-het-zelf project en een dikke tak zijn perfect: zelfs met een gipsblok kun je zelf een insectenhotel maken! Je kunt natuurlijk ook lekker combineren en er je eigen villa kakelbont van maken!

Gaatjes boren

boor gaatjes in het hout om zelf een insectenhotel te maken

Je hebt naast je materiaal alleen maar een boormachine nodig. Gebruik zoveel mogelijk verschillende boortjes met een diameter variërend tussen 2 millimeter en 9 millimeter. Dan heb je de grootste kans op verschillende soorten logées.
Boor de gaatjes zo diep mogelijk, maar zorg er wel voor dat je niet helemaal door je hotel heen boort: aan de achterkant moeten de gaatjes nog gesloten zijn.

Neerzetten op een fijne plek

ook met plankjes kun je zelf een insectenhotel maken, of met een bak stro

Net als een echt hotel is de locatie ook van belang! Zorg dat je jouw zelfgemaakte insectenhotel op een droge plek plaatst, dat vinden de beestjes fijner. Bijvoorbeeld een beetje beschut onder een afdakje of onder een struik. Zolang het een beetje beschut is en een fijne aanvliegroute heeft: zelf een insectenhotel maken met vijfsterren-rating is dus helemaal niet zo ingewikkeld.

Zelf een insectenhotel maken: vergeet de tuin niet

de bijen zijn gek op zo'n diy insectenhotel

Daar staat je prachtige hotel! Klaar voor gasten. Nu is het natuurlijk extra fijn om er een mooi tuintje bij te hebben, vol prachtige bloeiers waar je bezoekers blij van worden en lekker bij uit eten kunnen gaan.
Wist je dat ik het bedankbriefje bij bestellingen maak van papier met biologische zadenmix? Dus als je zelf geen inspiratie hebt voor een tuintje, kun je altijd even komen shoppen 😉

Hier heb je wat fijne inspiratie waar moeder natuur ook blij van wordt:

meld je aan voor de Vrolijke Inspirerende Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.houtmoed.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 34 reviews.