Menu Sluiten

5 favoriete tools (a.k.a. speelgoed voor volwassenen)

Misschien weet je dit nog niet van mij, maar ik ben nogal een (ehm, niet-meer-zo-heel-)jonge onderzoeker. Het liefst probeer ik alles uit en de wereld is een speeltuin! Dit merk je aan vakantiebestemmingen (ik wil elk jaar ergens heen waar we nog niet eerder zijn geweest), het is te zien op mijn cv (creatief generalisme, noem je dat).
En bij Houtmoed ben ik natuurlijk sowieso de directeur, de boekhouder en de koffiejuf. Maar dat is *niks* vergeleken met mijn experimenteerdrang qua gereedschap! Gereedschap noem ik altijd grote-mensen-speelgoed, zie je. Gewoon, omdat dat ook zo is. Hier mijn 5 favoriete tools 🙂

Op 5: De hittepers

Mijn man wordt inmiddels al knettergek van me: als ik iets wil, dan verzin ik net zo lang smoesjes waarom ik het nodig heb, tot ik mezelf heb overtuigd. Als er dan ook nog een aanbieding langs komt… Tsja. Zo ook met de hittepers. Maar wat ben ik blij met de aanschaf! Ik heb ‘m zakelijk alleen nog voor de deurhangers gebruikt, maar wat heb ik ons kind al in veel geweldige t-shirts gehesen! En wat hebben we al fantastische kadootjes gemaakt voor familie en vrienden. Dat brengt me trouwens gelijk bij…

Plek 4: de snijplotter

…want daarmee snij ik de heat-transfers. En zonder snijplotter, geen werk voor de hittepers 😉
Maar ik gebruik ‘m voor nog heel veel meer! Ik snijd er bijvoorbeeld ook die vrolijke krijtbordstickers mee, en natuurlijk de mooiste (muur)stickers voor maatwerk-opdrachten. Ik heb er zelfs op verzoek kliko-cijfers mee gemaakt, die sindsdien ook in de shop te vinden zijn. Ik heb m’n eigen macbook versierd met een sticker, ik maak mijn eigen stempels…

Ook de geweldig leuke woonslingers weet ik van digitaal ontwerp om te zetten in een tastbaar product dankzij dit geweldige gereedschap. Love it!

Nummer 3: de naaimachine!

Met al die vilten producten in de shop, ben ik nergens zonder naaimachine. Bovendien gebruik ik ‘m voor al mijn broeken, want ik heb vreselijk korte pootjes. Hahaha. Ohja, en ik moet ze ook innemen bij de taille. Dat is ego-technisch misschien beter om te benadrukken. En wat dacht je van de biokatoenen handpoppen! Dat ding draait, kortom, overuren. En dan heb ik het nog niet eens over de productideetjes in m’n koppie, waar ik ‘m straks ook voor nodig heb.

Op 2: mijn zaagtafel! Of kolomboor? Of mijn beitels…

Anyway: houtbewerkingsgereedschap! Love, love, love. Ik heb een hele lading hout en mdf gerecycled en -upcycled dankzij deze tools. En ik ben van plan nog veel meer mooie houten producten in de shop te zetten! Na de geboorte van Elin was het even rustig op houtbewerkingsgebied (ik had alleen tijd tijdens haar slaapje, en probeer maar eens te beitelen met een slapend kind!) maar het blijft één van mijn passies.

Met stip op 1: good old papier!

Omdat lijstjes maken, schetsen voor nieuwe producten, plannen, aantekeningen maken, brainstormen, brieven schrijven, kaarten sturen en niet te vergeten modelletjes bouwen, gewoon het aller-, allerbeste gaat met heerlijk fijn papier. Ik hou van papier! Papieren agenda’s, papieren notitieboeken, mijn millypie planner (okee, de kaft is van katoen) — en papier is zo lekker te her-gebruiken!

Geen gereedschap, zeg je? Ik noemde het al eens eerder: tijdens de meeloopdag voor mijn studie Industrieel Product Ontwerpen moesten we op een rauw ei beschermen tegen een bowlingbal, met een simpel A4’tje en een stukje plakband. En ik zweer het je: dit geweldige gereedschap zorgde dat het ei heel bleef.
Hoe? Dat vertel ik binnenkort, heus echt waar! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.houtmoed.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 34 reviews.