Menu Sluiten

Boekenleggers van papier: zo maak je dat!

De boekenleggers van papier (gerecycled papier!) zijn supervrolijk, schattig en lief. En handig.
Af en toe krijg ik zelfs de vraag of je dat ook zelf kan maken 🙂 Nu geldt voor werkelijk alle producten in de hele wereld dat je het zelf kan maken: het wordt immers al door mensen of machines gemaakt. Dus mijn antwoord is altijd: “Ja! Je hebt alleen de juiste vaardigheden en gereedschap nodig!”

eerste prototype boekenlegger snijden

Dus ben jij creatief en heb jij een schaar? Een scherp mesje? En misschien zelfs een snijplotter? Volg onderstaande stappen, en je hebt een geweldig leuke boekenlegger van papier gemaakt!

1: Bedenk het

Alles begint met het idee! En eerlijk gezegd, zo heel veel boekenleggerverkopers ken ik niet & echte leuke boekenleggers zijn moeilijk te vinden.
Ik kwam op het idee omdat een andere geweldig leuke webshopeigenaar ontzettend van lezen houdt, en een hondje heeft, en ik een kadootje speciaal voor haar wilde maken. Het idee voor boekenlegger ‘boomer’ was geboren! En na dit leuke hondje, kwamen de andere dieren al snel oppoppen in mijn hoofd 🙂

Elk ontwerp begon met een schets op papier, vervolgens ging ik aan de slag in Adobe Illustrator om het te tekenen. Zodra ik tevreden was, werd het tijd voor een prototype!

2: Prototype na prototype: bijschaven maar!

Dat betekent flink met een schaar aan de slag, of: het ontwerp omzetten in een snijplotter bestand. Dat kost natuurlijk wel wat tijd. Vervolgens moet je je apparatuur nog even op de juiste instellingen zetten en ontdekken welke papierdikte het prettigst werkt.

boekenleggers van papier

En als je dan je eerste prototype hebt gesneden, ga je het testen! Mijn eerste hondje liet meteen zijn koppie hangen, omdat ik teveel stevigheid had weggesneden. Voor versie twee gebruikte ik te dik papier, daar werd m’n plotter niet blij van. Mijn derde hondje stak veel te ver uit het boek. Pas na vijf versies was ik ècht tevreden.

En trouwens: omdat ik werk met gerecycled papier voor deze leuke boekenleggers, moet ik altijd nog met de hand nabewerken. Want dit papier heeft af en toe grove vezels waar de plotter geen raad mee weet. Dat maakt elke boekenlegger toch weer uniek!

3: Maak het!

Knip, knip, knip: je bent even zoet. Ook met een plotter! Zodra het snijden klaar is, haal je je papier uit je plotter en werk je jouw boekenlegger(s) van papier nog even netjes af. Je bent de trotse bezitter van een prachtig mooi, zelfgemaakt exemplaar, dus: pak er een boek bij en ga lezen!

vrolijke boekenlegger in de vorm van een hondje

Er is niets leukers dan dat je dat mooie ontwerp ziet, elke keer als je je boek erbij pakt. Zo piept dit lieve hondenkoppie superschattig uit je boek. En als je dan toch lekker bezig bent, maak je er waarschijnlijk nog wel een paar. Geef ze aan vrienden en familie, want je hebt er best wat tijd in gestoken, dus zonde om er maar eentje te maken!

4: Verkoop het 🙂

Allemaal best veel werk, toch? Dus als je dan toch al bezig bent, wees slim en verkoop een hele hoop boekenleggers van papier. Dan verdien je misschien je tijd en je apparatuur weer terug! Of je bent nog slimmer, begint zelf niet aan zo’n grote investering, maar koopt gewoon een superleuke handgemaakte boekenlegger bij Houtmoed! Ze zijn per slot van rekening hartstikke betaalbaar. En uniek!

vrolijke boekenlegger in de vorm van een hondje
Recycling: deze superleuke boekenlegger is gemaakt van gerecycled papier 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.houtmoed.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 34 reviews.