Menu Sluiten

Houtmoed Mini Interview

Omdat de “over mij” pagina nog lang niet alles zegt: tijd voor een Houtmoed mini-interview! Deze vragen beantwoordde ik ooit eens tijdens een marketingcursus ~ en elk jaar stel ik nu deze zelfde vragen aan mezelf. Het leek me erg leuk om te delen! Wat zou jij antwoorden?

Noem een positief woord dat met dezelfde letter als je naam begint

Voor wie de ‘over mij’ pagina heeft overgeslagen: ik heet Maaike. Een positief woord dat ook met een M begint: Mogelijkheden. Ik kan het niet laten om altijd en overal mogelijkheden te zien!
Ook weleens lastig, want ik grijp al die kansen het liefst tegelijk en dat staat daadwerkelijke resultaten weleens in de weg. Dus ik heb echt moeten leren om niet alles tegelijk te willen.
Het levert me echter vooral veel positiviteit op, veel creativiteit en ontzettend veel ideeën!

maaike aan het werk tijdens creative life 2019

Beschrijf de afgelopen 12 maanden in één woord:

Avontuur!
Nieuwe baan, nieuwe website, meedoen met Creative Life, op de rijdende trein van de Liefs Popup springen…
En onze dochter gaat sinds dit schooljaar (het lijkt wel zomaar ineens) naar groep 3!

Ook minder leuke avonturen: in huis hadden we achtereenvolgend last van slakken, mieren, muizen, wespen, èn pissebedden… Hoe dat kan?? Geen idee! Maar… Blegh.
En dan heb ik het nog niet eens over de stappen die ik zet om de Houtmoed kleinmeubeltjes terug te brengen in het assortiment! Het is me het jaartje wel 🙂

Als je een superheld zou zijn, wat is dan jouw superkracht? 

Mijn superkracht is positief blijven! Ik kan het niet laten om de schoonheid in kleine dingen te zien en altijd nog ergens iets grappigs te vinden. Zelfs de vervelendste gebeurtenissen geven vroeg of laat de kans om te lachen, te groeien en te leren.

Wat kan je uuuuuuren blijven doen terwijl het maar een paar minuutjes lijken? 

Ontwerpen en tekenen! Als ik een leuk productidee heb en dat uitwerk, vliegt de tijd voorbij. Ik kan ook onwijs trots zijn op het eindresultaat.

Wat is jouw motto wat betreft werk?

Wat betreft werk èn leven is dit gelijk: “May your choices reflect your hopes, not your fears.” Best een uitdaging om volgens deze wijze woorden van Nelson Mandela te leven!
Maar het helpt me bij twijfel altijd om een keuze te maken waar ik door groei en waar ik energie uit haal.

Op welke prestaties van het afgelopen jaar ben je trots?

Minder alles zelf willen doen, dingen uitbesteden. Omdat ik een ontzettende controlfreak ben en een misschien nog wel grotere mierenn*&ker, was dat een hele stap.
Onderdelen laten produceren in plaats van alles zelf doen, de nieuwe website laten bouwen, een boekhoudprogramma gebruiken: allemaal stappen om Houtmoed ‘werkbaar’ te houden.
Dat loslaten, daar ben ik ontzettend trots op. Ik groei daar persoonlijk van en merk ook echt dat Houtmoed met me mee groeit.

Ook probeer ik mijn koppie vaker te laten zien op Facebook en Instagram. De interactie daar brengt ook ontzettend veel plezier met zich mee! Er zijn mensen in de digitale wereld waar ik ontzettend leuk contact mee heb, waardoor ik soms vergeet dat ik ze nog nooit ‘in het echt’ heb mogen ontmoeten! Zoveel vrolijkheid. Ik hou van echt contact en vind het wonderlijk dat digitaal te ervaren 🙂

Welke gebeurtenis, groot of klein, zal je je over vijf jaar nog herinneren? 

Dat is zonder twijfel Creative Life. Daphne de Viltbloemist is één van die mensen die ik digitaal helemaal geweldig vond. De allereerste keer dat we elkaar zagen klikte het zó goed, dat we ter plekke besloten samen naar Creative Life te gaan! Het was zo ontzettend leuk dat we ons ook al voor de volgende editie hebben aangemeld 😀

magnolia in vaas h3

Op wie ben je stiekem weleens jaloers? 

Jaloers… eigenlijk zelden. Ik heb zo mijn momenten, bijvoorbeeld als ik net kleddernat binnenstap na een hoosbui, en een ex-collega plaatst op dat moment een foto van het strand op Ibiza.
Ik kan wel vol bewondering kijken naar mensen die superopgeruimd en -gestructureerd kunnen zijn! Hoe doen ze dat toch? Dat is een superkracht die ik graag zou willen hebben! 🙂

En? Wat zou jij antwoorden bij deze vragen? Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.houtmoed.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 34 reviews.