Even een DIY blog uit de keuken tussendoor! Het is tenslotte herfstvakantie, dus dan wordt er in Huize Gruijs samen met mini-me geknutseld. Snoep-spookjes!
Deze griezelig lekkere snoep-spookjes maak je zelf! En dat doe je zo.
Je hebt een mixer nodig en bakpapier, en het is handig een spuitzak paraat te houden. Dat scheelt een hoop geknoei!
Ingrediënten
2 eieren (alleen het eiwit)
125 gram poedersuiker
citroensap
Om te versieren: oogjes en chocoladestift
Zo maak je de snoep-spookjes
Zorg dat je alle kommen en de mixer insmeert met citroensap. Zo ontvet je het oppervlak. Een beetje citroensap mag achterblijven in de kommen, dat is niet erg.
Verwarm de oven voor op 90 graden.
Scheidt de eiwitten van de dooiers en klop de eiwitten tot het schuimige pieken vormt. Voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker toe. Klop nog 7 tot 8 minuten met de mixer op een hoge stand, tot het mengel stevig en glad is.
Doe het mengsel in een spuitzak en maak spookvormpjes op het bakpapier. Maak eerst de omtrek en vul daarna in met het mengsel.
Laat ongeveer anderhalf uur in de oven, dan zijn ze klaar. Zet de oven uit en laat afkoelen met de ovendeur open.
Versieren!
Daarna kan het versieren beginnen. Dit is natuurlijk vooral voor kleine knutselaars een gezellige bedoening.
Mini-me heeft zich heerlijk vermaakt met suikeroogjes en met chocoladestiften. Natuurlijk moest er eerst even voorgeproefd worden, je snapt dat snoep-spookjes getest moeten worden voordat het versieren start 😉
En als het versieren klaar is? Eet smakelijk! De schuimpjes zijn echt heerlijk!
Heb je nog over? Bewaar deze dan in een blik met op de bodem wat rijstkorrels. Dan blijft het schuim lekker knapperig! En complimenten voor de zelfbeheersing, uiteraard 😉
Oja, de handgemaakte onderzetters onder dat kopje koffie vind je natuurlijk in de webshop.