Menu Sluiten

Hip & happening hergebruik: de 5 grootste voordelen

Kan jij er ook zo van balen? Hoe makkelijk dingen worden weggegooid en hoe veel troep er wordt verkocht? Handen in de lucht als je ook van kwaliteit en duurzaamheid houdt! Hiep hoera voor spullen die jaren mee gaan! Maar alle gekheid op een stokje, ik deel graag de highlights van recycling met je: dit zijn de 5 grootste voordelen van van hip & happening hergebruik!

1. De afvalberg wordt kleiner

Een inkoppertje natuurlijk, maar wel eentje om even bij stil te staan. We zijn namelijk met steeds meer mensen op deze aardbol, dus minder afval per persoon is noodzakelijk om straks sowieso niet tot onze oren in de rommel te staan!
En als je bedenkt dat de ‘grijze bak’ of kliko een aantal jaar geleden twee tot drie keer zo vol zat als nu, kun je je wel voorstellen dat moedertje natuur erg blij is dat we steeds meer materiaal gaan hergebruiken! Hup wij!

hip & happening hergebruik houdt de natuur intact en zorgt voor een mooiere wereld

2. Minder gebruik van grondstoffen

Dat klinkt als een logisch gevolg van punt 1, en dat is het ook. Want hoe meer je hergebruikt, hoe minder nieuwe materialen je nodig hebt! Wist je dat in Nederland maarliefst 83% van het ‘nieuwe’ papier gerecycled is? Daar word je toch blij van? Zal ik je nog blijer maken met een leuk feitje? Door 1000 kilo oud papier opnieuw te gebruiken, kunnen er 3,3 bomen blijven staan! 

3. Verlaging van de CO2-uitstoot

Recyclen van materiaal kost minder energie dan het van voren af aan ‘winnen’. Hoe meer we recyclen, hoe minder water en energie we gebruiken en hoe minder CO2 wordt uitgestoten! Die 3,3 bomen van zojuist zijn daar nog wel het mooiste voorbeeld van: doordat ze niet worden omgehakt, kunnen ze zelfs nog een leven lang CO2 omzetten in zuurstof! Heerlijk. Ademt lekker hè?

4. Duurzaamheid is doodgewoon!

Doordat recycling steeds makkelijker wordt gemaakt, is het niet meer alleen iets voor linkse rakkers. En wordt het gewoon weer normaal om te doen. Want als je er over nadenkt: vroeger waren we al best goed in recycling… denk maar aan de flessen van de melkboer!
Papier, glas, GFT, batterijen, lampen… zelfs elektrische apparaten: het is de normaalste zaak van de wereld geworden om na te denken bij wat je weggooit of wat je een tweede leven geeft. Inmiddels scheiden we gelukkig ook plastic en metaal alsof het een lieve lust is. En geen geitenwollensokje te zien 😉

bij de krijtbord stickers krijg je een handig sponsje
Hergebruik: dit zachte sponsje was in een vorig leven een verpakking!

5. Superleuke spullen in de webshop van Houtmoed

Misschien wel het beste voordeel wat ik kan bedenken! 😉 Want deze blijheid telt keer drie! Moedertje natuur is blij vanwege de recycling, ik ben blij omdat ik leuke producten bedenk en jij bent blij omdat je prachtige, unieke woonaccessoires en kaarten kunt kopen.

Zelf denk ik dus ook wel drie keer na voordat ik uberhaupt iets in de glas- of papierbak gooi. En daardoor ontstaan de origineelste producten! Wist je dat bijvoorbeeld de sponsjes bij de krijtbordstickers zijn gemaakt van gloedjenieuw verpakkingsmateriaal? Vers van de fabriek werd dit schuim tegen de binnenwand van een verzendverpakking gelijmd, om een binnendoos te beschermen. Nog helemaal nieuw, één keertje onderweg geweest en nog sprankelend schoon. Kortom: zonde om weg te gooien. En nu kan het materiaal zich verheugen op een prachtig leven als gezellig sponsje, bijvoorbeeld op de kinderkamer.

upcycle - dit klembord begint aan een nieuw leven in de spotlights
upcycle: dit klembord was vroeger een ladebodem. Nu is het zijn tijd op te stralen!

Of wat dacht je van die geweldige klemborden, die ik maak van oude ladebodems. Waren ze eerst nog de gedienstige, onzichtbare fundering van de sokkenla: nu is het hun kans om in de spotlights te staan!

Ook vind je in de webshop de leukste producten om thuis zelf materialen te hergebruiken. Zoals de vilten hoezen, waarmee je een eenvoudig conservenblik omtovert tot een blikvanger!

Kortom: de 5 grootste voordelen van hip & happening hergebruik leveren niet alleen een leukere wereld op, er ontstaan ook nog prachtige producten van. Zo heeft elk Houtmoed item een eigen, uniek verhaal. Maak jij er jouw verhaal van?


PS
Af en toe wat leuke inspiratie zoals dit in je mailbox? Dat kan eenvoudig door je aan te melden voor de Vrolijke Inspirerende Post 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.houtmoed.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 34 reviews.