Menu Sluiten

Papieren bloemen om zelf te maken

twee vormen van papieren bloemen gemaakt

Leuk voor in een honingraatvaasje, de PapierKan, of Vaas H3: deze papieren bloemen om zelf te maken. Haal de lente in huis, of gebruik ze om kadootjes mee te versieren (ook superleuk!). Je creëert ze in een handomdraai met deze vrolijke printable. En zó doe je dat:

printable papieren bloemen om zelf te maken

Print de printable op mooi papier

Kies een gezellig papiertje uit waar je de bloemen van wilt maken (het liefst gerecycled papier, natuurlijk). Print op de achterzijde van het papier, dit wordt de buitenkant van de bloem.

knip de vorm uit zodat je er een bloem mee kunt maken

Knip & plak!

Knip de bloem uit en knip het langs de zwarte lijntjes tot een lange strook. Rol de bloem op, vanuit het midden, en lijm het regelmatig vast (om te voorkomen dat de bloem weer uitrolt).

lijm de papieren bloem terwijl je deze wikkelt

Gebruik eventueel een prikker, of een strook papier

Als je de bloem op een stokje wilt zetten om het bijvoorbeeld in Vaas H3 te zetten, of de papierkan, dan kun je een strookje papier aan de onderzijde plakken, of de bloem op een prikkertje lijmen. Zo maak je er een heus boeketje van!

twee vormen van papieren bloemen gemaakt

Blaadjes? Ook leuk! Deze knip je uit groen papier en plak je aan de bloem vast.
Bloemschikken maar!

Deze printable is helemaal gratis en je downloadt de papieren bloemen hier. Vaker zo’n leuke gratis printable ontvangen? Meld je dan aan voor de Vrolijke Inspirerende Post!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.houtmoed.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 33 reviews.