Menu Sluiten

5 heerlijke tips om het thuis te overleven

honingraatpapier maken met dit leuke dit pakket

Het is wat! Iedereen thuis, er moet gewoon gewerkt worden in de meeste gevallen, je ontpopt je tussendoor tot de superjuf die je nooit had willen zijn, spanning en sensatie rondom inkomen, zorgen rondom ouders… misschien wel zorgen om jezelf. Ik wens je uiteraard heel veel sterkte!
Maar: we kunnen er weinig aan veranderen ~ dus de hoogste tijd om het te accepteren! Hier 5 heerlijke tips om het thuis te overleven.

vilten onderzetters plant voor gezelligheid op tafel in plaats van krassen en kringen

Geef elkaar wat ruimte

Gun elkaar elke dag een halfuurtje tot een uur om alleen te zijn. Spreek af waar in huis jij in je uppie zijn mag, en stoor elkaar ook echt niet op dit moment. Dit is dè manier om mentaal gezond te blijven.
Bedenk vantevoren al wat je gaat doen, zodat je serieus kunt ontspannen in dit moment! Een boek lezen, een blokje om (alleen als het rustig is op straat), misschien is het zelfs iets simpels als de was vouwen.

Lekker je aandacht bij een DIY project

Maar het leukste is natuurlijk om iets moois te gaan creëren! En laat ik daar nou de leukste pakketten voor hebben in de webshop… 😉
Iets creëren maakt niet alleen je hoofd heerlijk leeg, de tijd vliegt voorbij als je er plezier in hebt! Je kunt natuurlijk je uurtje ‘me-time’ hiervoor gebruiken, maar ook wanneer je samen bent kun je prima even met een leuk project aan de slag. Wat dacht je van dit fonkelnieuwe pakket Zelf Honingraatpapier Maken?

honingraatpapier maken met dit leuke dit pakket

Ritme!

De beste van de tips om het thuis te overleven? Houd vooral een ritme aan. Elke dag dezelfde tijd je bed uit, samen ontbijten, samen lunchen, samen avondeten. En geniet ook bewust van al die extra momentjes met z’n allen!
Door een vast ritme te houden, wordt het eerder jullie nieuwe ‘normaal’. En samen met de regelmaat, komt er bijna als vanzelf wat meer rust in deze bijzondere situatie.

Even opruimen!

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar hier is het echt een rommelbende in een handomdraai, nu we alledrie thuis (moeten) zijn. Zorg dat je een vaste plek hebt om aan te werken (wanneer je net zoals wij allemaal thuis moet werken/school hebt, is het handig om allemaal een eigen plekje te hebben). En zorg ook dat ieder verantwoordelijk is voor de eigen ‘werkplek’.
Zorg ook hier voor vaste opruim-momenten. Bijvoorbeeld vijf minuutjes voor elke maaltijd. Maak er zelfs een wedstrijdje van, wie het eerste klaar is! En gooi alle losse spulletjes in zo’n fijne vilten mand. De vrolijke kleuren maken de situatie gelijk een stuk draaglijker 😉

vrolijke gele vilten opbergmand

Maak grapjes en beleef avonturen!

Het leven is al serieus genoeg. Dus maak grappen met elkaar! Organiseer vijf minuutjes moppentrommel-tijd, zoek de beste ‘corona-meme’ van de dag uit, ga op digitaal schoolreisje naar het Louvre of een ander museum!

Er zijn allerlei manieren om een vrolijke draai te geven aan je dag. Hier laten we elkaar elke dag wel drie of vier verschillende corona-grapjes zien. Zelf kon ik wel erg lachen om dit grapje, al heb ik de betaalwijze nog niet toegevoegd aan de webshop 😉

Wat mij betreft zijn dit 5 heerlijke tips om het thuis te overleven! Een extra tip? Veel kopjes koffie. Daar ben ik zelf groot voorstander van 😉

Heb jij nog extra tips om het leefbaar te houden thuis?
Ik wens natuurlijk vooral iedereen heel veel gezondheid toe. Blijf veilig, blijf verstandig, houd afstand. Samen staan we sterk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.houtmoed.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 34 reviews.