Menu Sluiten

5 redenen om *nu* iets zelf te maken!

Iets zelf creëren. Doe het zelven. DIY. Knutselen. Fröbelen. Klussen. Zelf maken! Of je nu denkt dat je er heel goed in bent, of juist niet. Of je de tijd er nu wel voor wilt maken, of liever lekker een boek pakt: zelf iets moois maken is goed voor iedereen. Geef maar toe: niks is zo fijn als het eindresultaat van zelf-doen. Of je het nu kado geeft, of gewoon lekker voor jezelf houdt. Zoveel redenen waarom het handig is, nuttig, leuk of gewoon slim! De belangrijkste vijf geef ik je hier 😉

1 ~ Zelfvertrouwen

Je hebt iets in je hoofd en het moet natuurlijk wel *precies* zo worden. Oooo, die onzekerheid of je wel goed bezig bent. Wordt het wel prachtig?

Zelf maken is een avontuur: af en toe mislukt er een stapje en dat leert je hoe je het vervolgens wèl moet doen. Maar als het klaar is, is het nog mooier dan je had durven hopen! Want wij mensen leren nu eenmaal door te doen. Dat heb je toch maar weer mooi gefikst: je kunt er trots op zijn. En dat ben je ook, elke keer als je er naar kijkt. 

materiaal om stempels mee te maken

2 ~ Nieuwe dingen leren is leuk!

Pippi Langkous zei het al: ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan. Niets is namelijk zo leuk als nieuwe dingen leren! En aangezien we als volwassene al kunnen lopen, schrijven en lezen — waarom niet nieuwe doe-het-zelf technieken leren? Dus kun je nog niet haken, breien of punniken? Ga vandaag eens lekker aan de slag! Of leer jezelf gutsen met dit leuke knutselpakket Stempels Maken. Na afloop heb je jouw eigen stempel-designs èn een prachtige, zelfversierde paperbag! 😉 

3 ~ Helemaal jouw stijl!

Soms zie je iets in de winkel en denk je: Ja, leuk! Maar {…net geen mooie kleur, …jammer van dat randje, …past net niet in dat ene hoekje}. Vul maar in. Herken je dat? Vast wel!
Wanneer je iets zelf maakt, dan is het helemaal zoals jij het wilt. Als je geen randjes wilt, maak je geen randjes. Je schildert het precies in de kleur die je wilt, en je maakt iets precies op maat voor dat ene hoekje. Heerlijk toch? Helemaal jouw stijl, helemaal uniek. En altijd een mooi verhaal om te vertellen als je visite het staat te bewonderen 😉

maak een papier kan en word vanzelf blij

4 ~ Balans!

Met je handen werken, maakt je hoofd leeg. En juist in deze rennen-hollen-vliegen-maatschappij hebben we dat keihard nodig. Af en toe iets zelf maken, houd je dus heerlijk in balans. En dat is geen overbodige luxe! Dus maak je je druk, heb je stress, of ben je gewoon inspiratieloos? Dan is het heerlijk om even met je handen te werken. Pak de klei, je haaknaald of schuif die superleuke PapierKan in elkaar: laat die handjes wapperen en voel de rust!

5 ~ Zelf maken? Doe het samen!

Last but definately not least. Ze zeggen weleens dat een IKEA-pakket je relatie kan maken of breken. Want door samen te klussen of te fröbelen, bouw je letterlijk aan een goede relatie. Je weet tenslotte meteen wat je aan elkaar hebt! 
Of dit nu is met je partner, of heerlijk in zo’n meivakantie met de kids: doe het lekker samen! Het is niet alleen gezellig, maar ook nog eens nuttig. Quality time is zo belangrijk. En bijkomend voordeel: dan deel je samen ook gelijk punt 1 tot en met 4. Nu weet je het zeker: niks is zo fijn als het eindresultaat van zelf-doen!


Enne… Een extra leuke bijkomstigheid is dat je zelfgemaakte woonaccessoires veel langer bewaart dan standaardproducten. Dus moedertje natuur is je ook nog eens dankbaar. En dan hebben we het nog niet eens over de pure ontspanning gehad! Dus…. wat voor moois ga jij nu zelf maken?

De waardering van www.houtmoed.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 34 reviews.