Menu Sluiten

Een kloddertje roze hier… een kloddertje roze daaaaaarrr…

roze in je interieur

Roze in je interieur! Je houdt er van, of je haat het. Er zit niet echt iets tussen volgens mij. Wist je dat de kleur roze eigenlijk niet eens bestaat? De kleur is een verzameling van rode en violette tinten die ons oog als roze waarneemt. Maar er is geen specifieke golflengte van licht die we als roze zien, je ziet dus ook nooit roze in de regenboog.
Hoe grappig is dat. Roze is dus eigenlijk gewoon een menselijke constructie. Een kleur die je brein maakt. Wil je toch (of juist daarom) roze in je interieur? Snap ik! Om wel zeven redenen is het namelijk een superfijne toevoeging. Lees je mee?

creativiteit met fuchsia roze in huis

Lekker chill

De kleur roze heeft een kalmerend effect: zeker zachtroze is een kalmerende kleur die een gevoel van rust en ontspanning kan bevorderen. Het kan daarom helpen om stress en spanning in huis te verminderen. Eerder schreef ik al over blauw wat datzelfde effect brengt, dus combineer er lekker op los!

Die vrolijke papierkan past daar perfect bij. Of gun jezelf een relaxmomentje met een gezellige roze boekenlegger 🙂

dit hondenkontje steekt supervrolijk uit je boek met deze unieke boekenlegger

Leve de liefde!

Romantiek en liefde: dan zijn rood en roze de eerste kleuren waar je aan denkt. Roze wordt geassocieerd met romantiek, verliefdheid, nieuw leven… en kan daarmee een goede keuze zijn voor de slaapkamer of andere ruimtes waar je een romantische sfeer wilt creëren. Beetje kaarslicht erbij en klaar!

romantisch! Roze is één van de kleuren van de liefde

Smile: roze in je interieur!

Vrolijkheid! Wie houdt er niet van? Roze is een vrolijke kleur die blije kriebels oproept en je stemming kan verbeteren. Kom maar op met die blijdschap in huis! Een kloddertje roze hier…. en een kloddertje roze daarrrrrr….

vilten mand en onderzetters voor roze in je interieur

Net als geel: creatief

Vorige keer had ik het al over de kleur geel in je interieur, en hoe deze je creativiteit bevordert. Wist jij al dat roze óók al zo’n creatieve kleur is, die de verbeelding kan stimuleren en creativiteit laat sprankelen? Ik zeg: kom maar door met dat roze en geel! Let’s go 🙂

creativiteit kun je stimuleren met de kleur roze in je interieur

Gezellig

Zacht en gezellig: dan heb ik het over lichtroze. Lekker cocoonen op de bank of in een comfortabele stoel. Met roze creëer jij als je dat wilt een zachte en gezellige sfeer in huis. Dat is alvast een fijn vooruitzicht in de wintermaanden zeg! Die vilten bloempjes shopte ik trouwens bij Viltbloemist. De kandelaar, bijzettafel en papierkan vind je uiteraard in mijn eigen webshop.

gezelligheid in huis met de roze papierkan en een kandelaar zusje

Hoopvol roze 🙂

Optimisme helpt je om alles aan te kunnen! Roze is een positieve kleur die bekend staat om het brengen van hoop. Dus zit je er even doorheen? Dan is roze je vriend in huis. In alle mogelijke tinten is roze de ideale partner om een positieve, hoopvolle sfeer in huis te halen. Droom groots!

een dosis optimisme in je interieur met roze

Harmonie

Roze brengt een gevoel van harmonie en evenwicht in een ruimte, ideaal voor gezellige familieavonden aan de eettafel. Door de balans die roze je brengt is het de ideale keuze voor de ruimtes in huis waar je je evenwichtig en harmonieus wilt voelen.

roze brengt harmonie en balans in je interieur met onderzetters en Vaas H3 met viltbloeiers

Dus: chill, romantiek, vrolijkheid en creativiteit… gezelligheid, hoop èn harmonie: roze is van alle markten thuis. En nu ben ik benieuwd: hou jij van roze in huis?

meld je aan voor de Vrolijke Inspirerende Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.houtmoed.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 34 reviews.