Menu Sluiten

In de spotlight bij Eigen Huis en Tuin Lekker Leven

het papieren vaasje van eigen huis en tuin lekker leven als printable

Rechtstreeks naar jouw favoriete blogcategorie?

Doe het zelf inspiratie | Interieur tips | Liefde voor papier | Verliefd op vilt | Achter de schermen | Duurzaamheid | Hou van Hout | Houtmoed Nieuwtjes | Creatief in de keuken

Een droom die uitkwam: Houtmoed op tv, in de spotlight bij Eigen Huis en Tuin Lekker Leven!
Een gezellig en inspirerend programma, en maarliefst vijf minuten in de uitzending op 11 mei waren gereserveerd voor Houtmoed! Het werd een superleuk item waarin ik honderduit mocht vertellen over mijn bedrijf, eerlijk & duurzaam ondernemen en de kracht van creativiteit. Ondertussen laat ik je ook nog zien hoe je zelf een papieren vaasje ontwerpt en maakt. Whoop whoop!
In het vorige blog las je al over de opnames, in dit blog lees je over het papieren vaasje, en natuurlijk show ik de wooninspiratie uit de uitzending!

Uit de losse pols

Het programma zelf duurt een uur, en zo’n vijf minuten daarvan gaat over Houtmoed. Je kunt hier aflevering 63 van 11 mei 2022 terugkijken. Vind je het leuk om zelf een ontwerp voor een papieren vaasje te maken? Zorg dan dat je stevig papier (200 tot 250 grams) klaar hebt liggen, want ik laat in de uitzending stap voor stap zien hoe je zelf zo’n leuk papieren vaasje uit de losse pols kunt creëren!

zo maak je zelf een papieren vaasje: houtmoed straalt bij eigen huis en tuin lekker leven

Wat heb je daarvoor nodig?

  • mooi stevig papier of knutselkarton, 200 tot 250 grams
  • een potlood en een liniaal
  • een snijmat en een mesje
  • een klein flesje of potje, waar je bloempjes in wilt zetten
  • een passer ~ of iets anders waarmee je een cirkel kunt maken, bijv. een rolletje plakband

Papieren vaasje

maak dit papieren vaasje zelf met de leuke printable

Vind je een eigen ontwerp nog een stap te ver? Of heb je geen zin om te ontwerpen maar wèl om te creëren? Dan heb ik iets leuks voor je ontwikkeld! Op basis van het ontwerp uit de uitzending van Eigen Huis en Tuin Lekker Leven, maakte ik een printable. Daarmee maak je bovenstaand papieren vaasje! Het vaasje is op twee manieren neer te zetten. Gezellig toch?
Print de pdf op stevig papier, snijd de onderdelen uit met een mesje.
Dit vaasje is geschikt voor bijvoorbeeld een leeg vitamineD-flesje. De printable vind je voor 1,50 in de shop, en wanneer je je aanmeldt voor de Vrolijke Inspirerende Post ontvang je deze zelfs helemaal gratis! Hoe leuk is dat 🙂

meld je aan voor de Vrolijke Inspirerende Post

Vaas H3: bekend van tv

Even terug naar de uitzending. Want ‘bekend van tv’… Dat is toch bijzonder om te kunnen typen! En dat is nu wel wat ik over mijn onderneming èn over Vaas H3 mag zeggen.
Vaas H3 spreek je uit als Vaas H tot de derde, want deze vaas wil je Hebben, Hebben, Hebben! Het ontwerpproces van deze leukerd loopt als een rode draad door de uitzending. Ik ontwierp deze schoonheid in 2018 en sindsdien is zij het stralende middelpunt van mijn assortiment. Wat ben ik trots op dit ‘kindje’!

Vaas H3 met verse bloemen

De vormgeving combineert de moderne karakteristieke techniek van lasersnijden, met een knipoog naar de ouderwetse tinnen kan.
De vaas is geschikt voor droogbloemen, papieren bloemen, vilten bloemen. Destijds ontwierp ik haar speciaal voor Creative Life, een beurs waar Houtmoed samen met Viltbloemist aan deelnam.
Wat fijn is? De vaas is ook ideaal voor verse bloemen! Plaats bijvoorbeeld een leeg sapflesje van 250 ml of een crodino-flesje in de medium vaas, of zet een mooie wijnfles in de large. Zo maak je van hergebruik een design statement!

Gespot in Eigen Huis en Tuin Lekker Leven

Hoe gaaf is het dat mijn droom uitkomt om met mijn onderneming op tv te zijn geweest! En dan ook nog eens omdat ik gevraagd werd, voor een heus echt programma. Dat had ik echt niet durven dromen. Dus knijp me even, want ik geloof het eigenlijk nog steeds niet 🙂

Deze woonaccessoires geloven het ook bijna niet, maar zij mochten figureren in de uitzending:

Nog meer moois

De vilten onderzetters en manden strooide ik natuurlijk ook als confetti door het huis. Lang niet alles haalde de uitzending, maar onderstaande beauty’s hadden zich op strategische plekken opgesteld:

De limited-edition kandelaar maakte ik met cupjes van hergebruikt metaal, deze is helaas uitverkocht. Ik ben inmiddels lekker in de weer met een herontwerp. Wil je daar meer over weten? Neem gerust contact met me op.

Een stiekeme shout out naar andere ondernemers in Eigen Huis en Tuin Lekker Leven

Stiekem heb ik zoveel mogelijk mede-ondernemers ook in beeld willen brengen, het is zo leuk dat dat gedeeltelijk gelukt is! Samen beleven we zulke leuke avonturen, markten, beurzen, digi-borrels… hoe leuk is het dan dat hun creaties ook in beeld langs komen.

Zo zie je mooie viltbloeiers van Viltbloemist voorbijkomen, vrolijke bloemenlijstjes van By Manoa, sieraden van Hannehaves, een Maria-vaasje van Atelier SAF, tegeltjes van IMD, een ingelijste illustratie van Renske Kooiker Art en een uniek oesterschilderijtje van Mady by Estas. En nog veel meer leuke ondernemers!

een collage van allerlei hoekjes in huis die ik voor eigen huis en tuin met woonaccessoires maakte

Ik heb echt genoten van de uitzending van Eigen Huis en Tuin Lekker Leven en alle geweldige reacties die ik mocht ontvangen! Heb jij ook gekeken? Dan ben ik heel benieuwd wat je er van vond! Reageer gerust onder dit blog, Dat zou ik leuk vinden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.houtmoed.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 34 reviews.