Menu Sluiten

Uit de oude doos

de allereerste homepage van houtmoed

Rechtstreeks naar jouw favoriete blogcategorie?

Doe het zelf inspiratie | Interieur tips | Liefde voor papier | Verliefd op vilt | Achter de schermen | Duurzaamheid | Hou van Hout | Houtmoed Nieuwtjes | Creatief in de keuken

Zoveel leuke reacties op mijn blog over het ontstaan van de naam Houtmoed! De leukste reacties gingen over die afbeeldingen van mijn allereerste website, uit de oude doos. Wat ik echt superleuk vond? Er kwamen van die lekker nieuwsgierige vragen, welke producten ik toen eigenlijk maakte. En wat is het leuk om daar aan terug te denken 🙂 Dus, here we go! Drie items uit de tijd dat Houtmoed nog een klein Houtmoedje was!

Hergebruik

Het hergebruik van materiaal zat er toen al in. Je bent een wereldverbeteraar, of niet. En dit is letterlijk een “oude doos” product: want gemaakt van videobanden.

Een kastje voor je dvd’s is tegenwoordig ook al ouderwets, maar toen waren dvd’s nog redelijk nieuw. Uren struinde ik kringloopwinkels af naar de leukste video’s. Met popnagels maakte ik de hoezen aan elkaar, en de doosjes konden zelfs nog openklappen. Wel zo handig, mocht je je video’s nog willen kijken! Voor de videobanden in het midden en onder gold: wel eerst even de dvd’s er uit halen, want je moest het hele kastje omklappen om die dozen open te vouwen. 🙂

En wat dacht je trouwens van die limited edition? Door muziekpapier in de hoezen te steken, werd het kastje geschikt voor muziekdvd’s!
Je snapt dat het gebrek aan ‘nieuwe’ videobanden met de tijd zorgde dat dit product uit het assortiment verdween.

Stiksels & stof

Wist je dat de naaimachine toen ook al betrokken was bij een groot deel van het Houtmoed assortiment? Wat dacht je van deze leuke kussentjes! Het patroon er op maakte ik met restlapjes stof en met knopen van oude kleding. De kussenvulling maakte ik trouwens ook zelf, van allerlei restmateriaal.
Ik heb nog steeds een hele verzameling knoopjes in huis, toch eens bedenken wat ik daarmee doen kan 🙂

De kussentjes verkochten alleen voor geen meter. Dus hoepla, die verdwenen al snel uit het assortiment. Leuk geprobeerd! Terug naar de tekentafel… en daar bleven ze vervolgens liggen om nooit meer terug te komen.
Stiekem heb ik nog genoeg nieuwe ideeën, en dan vooral voor vilten kussens! Maar vooralsnog is dat bij ideeën gebleven.

Heerlijk hout

Mijn eerste meubelontwerp voor Houtmoed? Dat was een speelgoedkist! Twee fijne opbergvakken en daarop deksels met een zacht kussen er op, zodat kinderen er op konden zitten. Ambachtelijk meubelmaken: heerlijk om te doen en het zorgt voor superstrakke verbindingen!
Heerlijk vond ik het ~ tot Elin werd geboren: het enige moment om nog te kunnen zagen en beitelen was tijdens haar slaapjes… ehhh… niet echt handig 🙂 De geboorte van mijn heuse echte baby betekende, kortom, het einde van een Houtmoed kindje.

Ergens in mijn achterhoofd zit ook hier nog wel het idee om er een new-and-improved versie van te ontwerpen… voor grote mensen dan. Wie weet, ooit!

Dat waren ze! Drie items uit de oude doos, wat een trip down memory lane was dit! Wat vond jij er van?
Ik hoop dat je er net zo van genoten hebt als ik en wens je een heerlijke dag vol fijne herinneringen vandaag!

meld je aan voor de Vrolijke Inspirerende Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.houtmoed.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 34 reviews.