Menu Sluiten

#VrolijkVoorjaar 2020: de prompts

Yesssss… daar zijn ze dan: de prompts voor #VrolijkVoorjaar! Vorige week vertelde ik al dat deze challenge op veler verzoek weer terug is van weggeweest. De ultieme uit-je-dip-tip om uit de winterdepressie te raken, en voorjaarskriebels te kweken! Doe je mee? Op 1 april starten we op Instagram!

De prompts. Met bij elke dag een kleine toelichting wat je er mee zou kunnen doen… mocht je even een momentje zonder inspiratie zitten! 🙂

De prompts

1: Grappig!
Komt natuurlijk omdat het 1 april is, hè. Daar moeten we wat mee 😉
Wat vind jij grappig? Heb je een grappenmaker in de buurt die je weleens in de spotlight wil zetten? Is er een strip die je graag deelt, een foto die je gemaakt hebt? Ik ben benieuwd waar je mee komt!

2: Fris & fruitig
Of het nu het koude lentebriesje is wanneer je ‘s ochtends de deur uit stapt, of je nu zelf zo’n frisse vroege vogel bent, of je net heerlijk vers bananenijs hebt gemaakt… wat vind jij fris & fruitig?

3: dit doe ik
Ontzettend nieuwsgierig ben ik, naar wat je aan het doen bent. Nu, op dit moment, of juist normaalgesproken. Je werk, een gekke eigenschap, knetterde zijn… wat doe jij?

4: dit ben ik!
De spannendste prompt voor velen! Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar de mensen achter de accounts. En als je zelf niet met je koppie in beeld wilt, heb je vast wel een goed lijkende me-moji of een tekeningetje. Desnoods verstop je jezelf achter een sjaal en een zonnebril 😉

5: groen
Lente gaat om groen! Groene blaadjes, groene knoppen, lammetjes in de wei… Maar groen is ook gezond, milieuvriendelijk, misschien wel jouw lievelingskleur of de belangrijkste kleur in je interieur! Kom maar door met alle groene kleuren!

6: lekker buiten
Nu de lente er is, is het buiten extra fijn! Een boswandeling, lekker onkruid wieden in de tuin, misschien een eigen moestuintje… Wat vind jij lekker aan buiten zijn?

7: ik droomde dat…
Of je nu afgelopen nacht werd achtervolgd door een tuinkabouter op een vliegend varken, of je nu hoopt op wereldvrede of dat je grootse dromen hebt over de volgende stap in je leven: vandaag is helemaal niks te gek! Ik ben benieuwd 🙂

8: hier word ik blij van
Eén van de heerlijkste prompts in deze challenge 🙂
Dartele lammetjes in de wei, rustig een kop koffie op de bank, een vriendelijk goedemorgen van een vreemde: waar word jij blij van?

9: gezelligheid
Niks zo vrolijk als het woord gezelligheid! Op visite bij je oma, met je vriendinnen uit eten of gezellig samen in de keuken kokkerellen: elke dag bevat van die heerlijke gezellige momentjes. Wat betekent gezelligheid voor jou vandaag?

10: lekker binnen
Waren we van de week nog heerlijk buiten: ook binnen kan het zo ontzettend heerlijk zijn. Zeker met van die koude lentebuitjes tussendoor. Waar geniet jij van als je binnen bent?

11: zonnetje in huis
Het lentezonnetje dat door het raam naar binnen piept, jouw stralende karakter, een vrolijke kleur op de muur of een prachtig lenteboeket: je haalt op vele manieren het zonnetje in huis. Show jij het?

12: lievelingsbloem
Lente = bloemen. En iedereen heeft wel een favoriet. Welke is de jouwe? En waarom?

13: mooiste boek
Gewoon omdat ik van lezen houd. Daarom sneak ik een mooi boek in elke challenge die ik maak 😉 Dus kom maar door! Wat vind jij het mooiste boek? En is dat gebaseerd op de kaft of de inhoud?

14: tijdstip van de dag
Je stomste moment, de fijnste tijd, de zon die opkomt of iets waar je naar uitkijkt: hoe interpreteer jij het tijdstip van de dag?

15: liefde voor hout
Het was je vast al duidelijk: ik hou van hout! Dus daar moet zeker wat over terugkomen in de prompts. Of hout nu nog als boom staat te groeien en bloeien in het bos of verwerkt is tot een prachtig tafelblad: hou jij ook van hout? En wat is je favoriet?

16: ik in 5 woorden
Als je maar vijf woorden hebt om jezelf te omschrijven, welke 5 zouden dit dan zijn? En hoe vang je dat nu weer in een foto… een zelfportret? Handletteren en daar een kiekje van schieten? Scrabble letters? Leef je uit!

17: grote schoonmaak
Lente? Voorjaarsschoonmaak! Ook al houd ik helemaal niet van poetsen en boenen, zodra de lente in de lucht hangt krijg ik toch opruimwoede. En jij? Doe jij aan de grote schoonmaak? En hoe dan?

18: in bloei
De letterlijke interpretatie brengt sowieso al prachtige foto’s met zich mee. Maar wellicht heb je hier een mooi symbolisch plaatje voor ogen? Floreer jij of je bedrijf?

19: zelfgemaakt
Ik hou zoveel van zelfgemaakt! Wanneer je iets zelf maakt, geniet je er meer van. Nu zeggen mensen best vaak over zichzelf dat ze niet creatief zijn, of niet handig. Maar er is zoveel wat je zelf kunt maken! Een heerlijke maaltijd, een tekening, zo’n prachtige tafel uit de webshop van Houtmoed 😉
Wat heb jij onlangs zelfgemaakt waar je trots op bent? Zet ‘t vandaag in de spotlight!

20: guilty pleasure
Je favoriete foute nummer, een spelletje op je telefoon, een hele slechte serie waar je stiekem toch fan van bent… wat is jouw Guilty Pleasure? En durf je die te delen??

21: uitlaatklep
Het leven heeft zo z’n ups en downs. Wat is het dan heerlijk om een uitlaatklep te hebben! Wandelen met de hond, een bokszak op zolder, lekker met je handen werken… Hoe kom jij weer tot jezelf?

22: op mijn bucketlist
Zo veel te doen, zo weinig tijd! Een bucketlist is niets meer of minder dan dingen die je nog graag zou willen doen in je leven. Wat staat er nog op jouw bucketlist? Of heb je laatst juist iets gedaan wat je altijd al eens had willen doen?

23: fijnste plekje thuis
Je kent het wel: dat ene plekje waar je net even wat meer tot rust komt. Of waar je zo lekker een boek kunt lezen. Waar je vrolijk van wordt omdat je het zo heerlijk hebt gestyled… wat is jouw fijnste plekje thuis?

24: beste levensles
Of het nu op een tegeltje aan de muur hangt, je het met dikke letters in je agenda hebt gekalkt als reminder aan jezelf, het een levensles is die je graag met anderen deelt òf het iets is wat je dagelijks doet: welke wijze levensles geef jij vandaag door?

25: hergebruik
Een Houtmoed challenge kan niet zonder hergebruik in de prompts 😉
Of het nu een waterflesje is dat je elke dag opnieuw vult, een jeans die je hebt omgetoverd tot kussen, of kliekjes van gister die je vandaag weer opwarmt: hergebruik is heerlijk en ik ben heel benieuwd hoe jij dat doet!

26: fijne of leuke quote
Iets wat opa altijd zei… iets wat je op de been houdt in moeilijke tijden. Eentje waar je om kan lachen of een waarheid als een koe: welke quote zet jij vandaag in de spotlight?

27: voeten op tafel
Sommige prompts, daar kun je twee kanten mee op. Zoals deze! Letterlijk twee voeten op een tafel: dat mag uiteraard. En als je wilt kan het ook iets figuurlijks zijn, iets waar je ontspannen van raakt. Wat zou jij vandaag delen?

28: als ik president was
Regelmatig poppen er oude Kinderen-voor-Kinderen-liedjes op in mijn hoofd (over waanzinnige dromen, onbewoonde eilanden, dat soort klassiekers). En over de baas van het journaal! Alleen… dan bepaal je wat de wereld ziet. Zou het niet veel fijner zijn om ook invloed uit te oefenen? Dus: wat zou jij doen als je president was?

29: lievelings
Lievelingseten, huisdier, lievelingsmens, favoriete tijd van de dag, het leukst om te doen of je lievelingstrui… je all-time-favourite of gewoon het leukste van vandaag: wat is jouw lievelings?

30: echt lente!
De allerlaatste, dan zit het er al weer op 🙁
Wat beeldt voor jou ècht lente uit? Zijn het de kalfjes, de bloemen in de berm, het zonnetje of is het helaas je hooikoorts? *Snif*
Ik ben benieuwd!!

Dit waren ze dan, alle prompts voor #VrolijkVoorjaar! Op 1 april gaan we van start met de eerste. Doe je mee?

2 reacties

 1. Lizette Klein ZETTElen.homemade

  Hoi Maaike,

  Ik heb de promts voor de Vrolijk Voorjaar challenge even doorgelezen en ik ga zeker mee doen.
  Hele leuke onderwerpen en eens iets heel anders dan wat je meestal ziet, verfrissend.
  Wat ik ook leuk vind is dat het een Nederlandse challenge is waardoor het jaar van Handgemaakt leuk uit de verf gaat komen.
  Eerst nog even #marchmeettehmaker afmaken en dan fris en fruitig aan mooie nieuwe thema’s

  Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.houtmoed.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 34 reviews.