Menu Sluiten

Bijzondere geboortekaartjes voor bijzondere geboortes.

Soms komen er dingen op je pad, die zijn extra bijzonder. Zo ook de vraag van Nicole: of ik toevallig niet een fijn NICU geboortekaartje kon tekenen in mijn unieke, positieve stijl. Om een kaartje te kunnen sturen naar premature baby’tjes. Mocht je het niet weten: NICU staat voor Neonatale Intensive Care Unit, de intensive care speciaal voor de allerkleinsten.

En omdat ik weet hoe het voelt wanneer je kindje op de NICU ligt (al was ons lieve meisje geen prematuur, maar een bul van een baby) vond ik deze vraag extra bijzonder. En ging ik met een beetje extra liefde aan de slag.

schetsen voor NICU geboortekaartje

Hoe het begon

Nicole Beerens ken ik omdat we samen een training voor ondernemers hebben gevolgd. En ik ken haar vooral vanwege Mocador, haar webwinkel voor prachtige handgemaakte sjaals (want ik heb er inmiddels drie van in huis, hihi). Ze heeft echter nog een bedrijf: Kleine Lucas.
Opgericht omdat er zo weinig te vinden was voor prematuren. En haar eigen, inmiddels niet meer zo kleine, Lucas had destijds geen kleertjes om te dragen. Alles was te groot! Dus maakte zij zelf de zachtste, fijnste kleding. En is dat daarna blijven doen voor honderden andere premature baby’tjes. Prachtig vind ik dat.

Haar assortiment is sindsdien lekker uitgebreid en maakt dat dit dè winkel voor prematuren is. En wat mij betreft ook voor andere NICU baby’tjes. Je vindt er kraamkadootjes, babykleding, persoonlijke knuffels, een prachtig geboorteboek waar je alles in op kan schrijven, en kaartjes.

Zo’n NICU geboortekaartje sturen is echter nog best ingewikkeld. Er zijn best leuke kaarten, maar allemaal zo zoet. Er mist nog iets ~ iets met een Houtmoed sausje er over.

Want wat kun je sturen? Het risico is dat je dan even niks van je laat horen. Maar het voelt voor de ‘verse’ ouders of er een vrachtauto over ze heen is gedenderd. En dan is het fijn om te weten dat men aan je denkt.
Het is toch een beetje dubbel allemaal, bij zo’n bijzondere geboorte. Het is feest, een wonder ~ een heuglijk moment! En het is spannend, eng ~ als alles maar goed komt.
Juist daarom is het fijn om stil te staan bij allebei de emoties. Ze zijn er nu eenmaal tegelijkertijd.

Bijzondere geboortes vragen, kortom, om bijzondere kaartjes.

Eigenlijk zoek je dus een combinatie van Hiep hoera, gefeliciteerd met Jeminee, wat een puinhoop, duimen dat alles goedkomt. Probeer dat maar eens te vangen in één kaartje.
De leukste schetsen heb ik aan Nicole voorgelegd. Een positieve noot, een kleine knipoog, en tegelijkertijd een stevige hart onder de riem. Daarna startte ik met de definitieve illustraties. En nu? Nu liggen de kaartjes in de webshop! Kaartjes die beide gevoelens benoemen:

Wat fijn dat je er bent, lieve kleine hummel, en vooral heel veel sterkte met groeien.

geboortekaartje NICU
Een uniek geboortekaartje voor kindjes op de NICU

Je vindt deze leuke varianten op een NICU geboortekaartje *nu* in de webshop. En natuurlijk ook bij Kleine Lucas in de winkel!
Het is ook een heel fijn gevoel dat ik de emoties van toen (want laten we wel wezen: Elin is ruim 6, maar deze emoties komen elk jaar terug!) nu een mooie positieve draai heb kunnen geven.

Extra fijn aan deze kaartjes? Dat je ze later ook op de kinderkamer kunt hangen. Dat je iemand van alle leeftijden er een hart mee onder de riem kan steken.
Er zijn drie varianten: Grow Strong, Steady As She Goes en Steady As He Goes.

Het aller- allerfijnste: dat je de positiviteit vast kunt houden, terwijl het negatieve er gewoon mag zijn. Zo zit het leven nu eenmaal in elkaar! En een beetje steun daarbij is heerlijk.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.houtmoed.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 34 reviews.