Menu Sluiten

En toen was daar… tangram.

tangram

Mag ik iets bekennen? Er zitten altijd meer onderwerpen voor blogposts in mijn hoofd, dan weken in een maand! Maar deze week? Toos Inspiratieloos. Want wat heb ik eigenlijk gedaan de laatste tijd?
Ehm… overleven en lesgeven vooral. Best leuk hoor, want hoe bijzonder zijn de schoolboekjes tegenwoordig! Rekenen is veel creatiever dan de saaie sommetjes die wij vroeger hadden. Tegenwoordig doen ze in groep 3 tijdens rekenen leuke spelletjes, zoals Tangram. En daar worden kindjes blij van:

tangram - niet alleen een leuke puzzel, ook geweldig als rekenles in groep 3!
Dochterlief die trots is op haar tangram-opdrachten

*PING*
(da’s het geluid van het lampje dat aanging boven mijn hoofd)

Want ineens had ik me daar een idee! Ik ging gelijk aan de slag. Bestaat het misschien al? Google says no. Materialen uitzoeken, haalbaarheid testen, digitaal knutselen… En zo ontstond een nieuw product voor de webshop *en* inspiratie voor een blog!

Tangram

Maar eerst even uitleg over Tangram! Misschien ken je het wel, deze klassieke Chinese puzzel. Het vierkant, opgebouwd uit zeven geometrische puzzelstukken, bestaat al eeuwen. In de westerse wereld kennen we het pas sinds februari 1816 (dankzij Amerikaanse kapitein Donnaldson: hij nam het mee aan boord van zijn schip Trader. *nerdmodus uit*).

tangram - een superleuke zelf te puzzelen strijkapplicatie
de geometrische vormen waaruit de tangram puzzel is opgebouwd

Houtmoed helpt jou hergebruiken

Maar wat is nou dat idee?! Dat zal ik je vertellen! Want het heeft natuurlijk met hergebruik te maken.

Ken je dat gevoel, dat je een beetje uitgekeken bent op je kussens? Of juist niet, maar dat er zo ergens in het midden van de stof een lelijke koffievlek zit die je de hele tijd aanstaart. Hoe gaaf is het dan, als je zelf je kussenhoes kunt transformeren?

En dat brengt me dan eindelijk bij het idee. Een tangram strijkapplicatie. Waarmee je je eigen unieke ontwerp op je kussenhoes puzzelt! Een mooie kat, of een vrolijke vogel, bijvoorbeeld. Er zijn wel duizenden puzzels te maken met deze 7 geometrische stukjes!

tangram zwart: een kat op je kussen

Ben je zelf niet zo bekend met tangram? Ik kan me zo voorstellen dat ik er een paar fijne inspirerende voorbeelden bij laat zien. Of dat ik daar binnenkort nòg een leuk blog over typ! Er zijn zoveel prachtige vormen mee te maken…

Nu ben ik benieuwd: vind je het een leuk idee, deze strijkapplicatie? Zelf dacht ik aan twee varianten, namelijk wit en zwart. Zodat jij kunt kiezen wat het beste bij jouw interieur past!

tangram strijkapplicatie wit: een vrolijke vogel maakt je kussen weer als nieuw!

Ooooo… en wat dacht je van het pimpen van een oud t-shirt? Of een strandhanddoek… een picknickkleed… een tas… 🙂

Wat denk jij? Yay or nay?

Ik ben heel benieuwd naar jouw mening. En of je misschien nog andere leuke ideeën hebt! Laat je het me weten?

4 reacties

 1. Marjolein

  Dubbel jéé!! Wat een goed idee Maaike! In Utrecht zit de Katoenfabriek waar ik vroeger m’n eigen ontworpen t-shirts liet bedrukken (per stuk) en zij verkochten ook DIY kits. Met gekleurde vellen folie om zelf vormen uit te knippen en daarna op textiel te strijken. Ik heb er menig (kraam) cadeautje mee gemaakt! En laatst nog ‘even snel’ een Mickey Mouse silhouette op Elins t-shirt gemaakt.
  Heb jij zelf zo’n folie snij apparaat?! Jaloers! Dit idee is veel origineler dan voornamen strijkapplicaties, zoals ik vaak bij andere creatieve webshops zie. Go for it!
  Ik hou zelf meer van kleur, maar ik snap je keuze voor zwart en wit.

  • Maaike

   Dank je wel voor je reactie Marjolein! 🙂
   Yes, ik heb zo’n apparaat, speelgoed voor grote mensen is het, hihi. En kleur is inderdaad ook nog een heel erg leuk idee! Ik zal eens kijken welke kleuren er allemaal mogelijk zijn!

 2. Kathy

  Absoluut een JA!!! Superleuk idee! En wat Marjolein zegt, de mogelijkheden zijn eindeloos…..en qua kleuren lijkt zilver me ook een mooie aanvulling op het assortiment. Maar ja, men kan niet alles hebben en da’s maar goed ook! Maar top ‘lightbulb moment’ Maaike!!!

  • Maaike

   Dank je wel, Kathy! Wat heerlijk, je enthousiasme 🙂
   Ik zal even in de kleuren duiken, plus natuurlijk kijken hoe het bij de rest van de shop past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.houtmoed.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 34 reviews.