Menu Sluiten

Vrolijk Voorjaar komt er aan!

woonaccessoires van houtmoed brengen de lente in huis

Vanaf 1 april is het weer zo ver: een maand vrolijkheid en blije vibes op instagram. Met elke dag een prompt, waar je hopelijk positieve energie uit kunt halen. #VrolijkVoorjaar dus! Doe je ook mee aan deze Vrolijk Voorjaar Challenge? Dit zijn de prompts!

Enne.. weet je het niet zeker, of heb je nog vragen? Lees dan gerust even deze blog over #VrolijkVoorjaar van een jaar geleden.

Oja, en waarschijnlijk deel ik in deze weken ook nog wel wat vrolijke insta-story-templates. Om de gezelligheid een beetje extra op te voeren 😉

Vrolijk Voorjaar 2021 dit zijn de prompts. We maken er een heerlijke aprilmaand van op instagram

1. om te lachen

De eerste prompt gaat tenslotte ‘los’ op 1 april! En we kunnen wel wat humor gebruiken, denk ik zo. Wat vond jij vandaag om te lachen? Heb je een grappenmaker in de buurt die je graag in het zonnetje zet, of is er iets anders waar je spontaan aan moet denken bij deze prompt?

2. hoopvol

Hoop! Daarmee redden we het wel. Dus staan we vandaag even stil bij de dingen die ons hoopvol maken! Of het nu de nieuwe groene blaadjes aan je favoriete plant zijn, een zonnetje wat achter de wolken vandaan piept of ander hoopvol nieuws: er is altijd wel iets te vinden dat hoop geeft!

3. woonkamer

Wat is jouw favoriete hoekje in de woonkamer? Ben je blij met je woonkamer of is er juist iets waar je op dit moment mee bezig bent in de woonkamer? Deze vrolijk voorjaar prompt is helemaal vrij in te vullen, als er maar iets in je woonkamer gebeurt 😉

4. natuur

Oooo die heerlijke, ontspannende werking van de natuur! Ben jij een bosmens, een zeeliefhebber of een berggeit? Wat vind jij zo fijn aan de natuur ~ en welk plekje natuur is jouw favoriet? Ik ben benieuwd!

5. gezelligheid

Niks zo blijmakend als het woord gezelligheid! En oooo, wat hebben we veel gezelligheid moeten missen het afgelopen jaar. En toch… beeldbellen met oma, kaartjes sturen aan je vriendinnen, samen in de keuken kokkerellen: elke dag bevat van die heerlijke gezellige momentjes. Wat betekent het voor jou vandaag?

6. wat ik doe

Ontzettend nieuwsgierig ben ik, naar wat jij aan het doen bent. Nu, op dit moment, of juist normaalgesproken. Je werk, een vreemde eigenschap, je de pleuris vervelen in quarantaine, knettergek zijn… wat doe jij?

7. kleur

Het leven is leuker met kleur! Je lievelingskleur, kleur in je interieur of kleur op je wangen: alles mag, als het maar met kleur te maken heeft 🙂

8. dit ben ik!

De lastigste prompt voor heel veel mensen: je koppie laten zien! Ik ben superbenieuwd naar de mens achter de account. Maar als je het echt heel lastig vindt, mag je ook iets kiezen wat jou vertegenwoordigd (in mijn geval zou dat waarschijnlijk een kopje koffie zijn, haha).

9. thuis is…

…waar alles gebeurt. Letterlijk 😉
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar wat is het een heerlijk vooruitzicht als het leven zich straks ook weer wat meer buitenshuis af gaat spelen. En toch! Toch is thuis m’n favoriete plekje. Wat betekent thuis voor jou? Een veilige haven, een continue klusplaats of een oase van rust?

10. niet instaproof

Alles leuk en aardig, maar het leven is nu eenmaal niet altijd insta-waardig! Wat heb jij vandaag te laten zien dat echt niet instaproof is? Ik ben benieuwd!

11. bloemen

Het is pas echt een vrolijk voorjaar met gezellige lentebloeiers in huis of in de tuin! Welke bloemen geven jou altijd een huppeltje in je pas, en een sprongetje in je hart?

12. koffie/thee

Een levensgevaarlijke prompt dit, want voor ik het weet ontketen ik weer een oorlog. Maar toch… ik doe het gewoon. Team koffie, of team thee? En waarom? 🙂

13. vrolijk

De challenge heet niet voor niks Vrolijk Voorjaar! Wat maakt het vrolijk voor jou? Of wie? En hoe vat je dat in een plaatje? Ik ben heel benieuwd!

14. naar buiten

Nu de lente er is, is het buiten extra fijn! Een boswandeling, lekker onkruid wieden in de tuin, misschien een eigen moestuintje… Wat vind jij lekker aan buiten zijn?

Het is tijd voor een Vrolijk Voorjaar

15. werkplek

Inmiddels heeft iedereen wel een thuiswerkplek. Vandaag staat ie in het zonnetje! Wat is het fijnste, leukste of prettigste aan jouw thuiswerkplek? Of werk je elke keer ergens anders?

16. favoriet

Je favoriete eten, je lievelingsdier of het leukste mens dat je kent, je favoriete tijd van de dag, het leukst om te doen, je all-time-favourite of gewoon het leukste van vandaag: wat is favoriet?

17. thuis zitten

Hopelijk zit je niet in quarantaine, want dan is deze post wellicht niet zo vrolijk als het de bedoeling is. Maar thuiszitten kan ook heerlijk zijn! Een muziekje aan, lekker rommelen in huis… Wat vind jij het fijnste als je thuis bent?

18. lekker lezen

Omdat ik zelf zo gek ben op lezen, probeer ik in elke challenge die ik maak wel iets met boeken te doen! Dus kom maar door! Wat vind jij het mooiste boek? Of welk boek ben je nu aan het lezen? Ben je iemand die het liefst in één ruk van kaft tot kaft doorleest, of lees je in hapklare brokken?

19. doelen

Of het nu gaat om de kleine en grotere doelen van de dag, of grootse, meeslepende plannen die je hebt voor de toekomst: zou je er eentje, of een paar, willen delen?

20. zelfgemaakt

Ik hou zoveel van zelfgemaakt! Wanneer je iets zelf maakt, geniet je er meer van. Nu zeggen mensen best vaak over zichzelf dat ze niet creatief zijn, of niet handig. Maar er is zoveel wat je zelf kunt maken! Een heerlijke maaltijd, een tekening, zo’n prachtige tafel uit de webshop 😉
Wat heb jij onlangs zelfgemaakt waar je trots op bent? Zet ‘t vandaag in de spotlight!

21. liefde!

Niks zo vrolijkmakend als liefde. Voor je gezin, voor je vak, voor je huisdier… er valt zoveel te delen in het thema liefde!

22. eetkamer

Of eethoek. Of barretje in de keuken. Welk plekje in huis is jouw favoriete plekje om te tafelen? En hoe ziet dat er dan uit?

23. in de toekomst

Heb jij leuke dingen om naar uit te kijken? In de nabije toekomst, of misschien iets verder weg? Een vakantie waar je naar uitkijkt, een klus die binnenkort af is, een stekje die een grote plant wordt, nieuwe woonaccessoires waarmee je je huis gaat pimpen? 😉

24. kaartje sturen

Zoals je weet ben ik een grote fan van kaartjes sturen! Omdat het zo gezellig is om ze te schrijven, en ze op de deurmat te vinden. Daarom staat vandaag in het teken van kaartjes! Wie stuur jij een kaartje? En waarom?

25. rommel/netjes

Voorjaarsschoonmaak! Heb jij ‘m al achter de rug? Of ben je juist fan van gezellige rommel in huis. Ook al houd ik helemaal niet van poetsen en boenen, zodra de lente in de lucht hangt krijg ik toch opruimwoede. En jij?

26. hergebruik

Het meest hergebruikte thema waar het houtmoed-challenges betreft: hergebruik! Of het nu een waterflesje is dat je elke dag opnieuw vult, een wc-rol die is omgetoverd tot kunstwerk, of kliekjes van gister die je vandaag weer opwarmt: hergebruik is heerlijk en ik ben heel benieuwd hoe jij dat doet!

27. oranje boven

Koningsdag! En dat betekent rood, wit, blauw en: oranje! Met thema oranje boven kun je helemaal losgaan rondom het koningshuis, of gewoon letterlijk met deze heerlijk vrolijkmakende kleur. Wat voor leuks schotel jij ons voor in deze challenge?

28. herinnering

Niks zo fijn als mooie herinneringen om je op te vrolijken. En ze zijn er genoeg! Welke zou jij vandaag met me willen delen?

29. relaxplek

Wat is jouw favoriete plek om te relaxen? Of van welk uitzicht kom je helemaal tot rust? Hoe heerlijk is het om daar vandaag even bij stil te staan en vrolijk van te worden.

30. blij!

Alweer de laatste dag van deze Vrolijk Voorjaar Challenge! Blij is het woord van vandaag. Omdat je de challenge hebt gehaald! Blij van een superleuk instagram account. Of blij omdat het zonnetje schijnt, we misschien wel weer naar buiten mogen met meer dan 1 persoon… wie weet wat voor blije momenten we allemaal kunnen delen op 30 april… Ik ben benieuwd!

Dit waren ze, alle prompts voor #VrolijkVoorjaar 2021! Op 1 april gaan we van start met de eerste. Doe je mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.houtmoed.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 34 reviews.