Menu Sluiten

Nog 5 weken tot kerst: coronaproof en toch samen!

gezellig aftellen tot kerst zo maak je zelf een adventskalender

Bibbity Bobbity Boo! Terwijl het toverstafje van de fairy godmother allemaal glittertjes door de lucht strooit, wordt Assepoester omgetoverd tot prachtige prinses met net zo prachtige koets. Eén van m’n favoriete Disneyfilms. Los van het totale gebrek aan moraal (want het is toch het innerlijk dat telt?) lijkt het me heerlijk om zo te kunnen toveren. Dan zou ik corona namelijk wegtoveren.

Maar helaas: we hebben het er mee te doen. Wil je toch liever samen naar de feestdagen toeleven? Met meer dan twee of drie personen? Snap ik! Daarom in dit blog een aantal fijne creatieve ideeën om coronaproof en toch samen kerst te kunnen vieren!

Natuurlijk lees je ook in dit blog wie de geluksvogel is die de Suez Thee adventbox wint!
Er staat ook weer een fantastische nieuwe winactie in de planning voor morgen… 🙂

aftellen tot een coronaproof en toch samen kerstfeest, met leuke winacties en tips

Maar nu eerst de tips om er ondanks corona, toch een gezamenlijk kerstfeest van te maken!

Maak een kadopakket

Verzamel kadootjes die je normaal onder de boom zou leggen in een box en breng deze langs, of stuur het op met de post (net hoe ver je van elkaar vandaan woont, natuurlijk). Bevestig aan elk kadootje een briefje waarom je bij dit kado aan deze persoon moest denken.
Op zoek naar originele kado’s? Neus dan gerust even rond in de kado gids!

kadootjes voor iemand die alles al heeft

Eventueel voeg je nog een drankje toe aan het pakket, zodat je al beeldbellend met elkaar kunt proosten, terwijl de ontvanger alle kadootjes opent! Helemaal coronaproof, en toch samen. Heerlijk.

Spelletjesavond via beeldbellen

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar hier in de familie doen we altijd erg veel spelletjes rond kerst. Gezelligheid!
En wie zegt dat je niet gewoon met z’n allen een spelletje kunt doen? Bel met elkaar via teams of zoom. Zorg dat je allemaal hetzelfde bordspel voor je neus hebt liggen en verplaats ieders pionnen bij elke zet. Of zorg dat je gezamenlijk een digitaal spel speelt!

Een bordspel spelen op afstand, gaat alleen wanneer het een spel is waarbij je geen gesloten kaarten in de hand houdt, uiteraard. Want die zijn een beetje lastig te verdelen via de webcam 😉

samen spelletjes doen via beeldbellen, coronaproof en toch samen

Leuke bordspellen die je op afstand kunt spelen:
Mens erger je niet
Triviant (wel kans op dubbele vragen, maar wat maakt het uit!)
Ganzenbord
Dammen en schaken kunnen natuurlijk ook prima via beeldbellen!
Enne, niet stiekem valsspelen omdat de anderen minder goed zien wat je doet hè?

Leuke digitale spellen om samen te spelen:
Kolonisten van Catan, geschikt voor 1 tot 4 spelers voor Android, iOS, Windows en Mac. Gratis!
Pandemic (lekker toepasselijk!). Prijs varieert tussen de 5 en 10 euro. Geschikt voor 1 tot 5 spelers, te spelen op Android, iOS, Windows, Xbox en Switch.
Monopoly, voor 4,50 te vinden in de Appstores.

Foto-album op afstand

Op je mobiele telefoon heb je vaak de mogelijkheid om een gezamenlijk foto-album aan te maken. Deel daarin de leukste digitale foto’s met elkaar! Foto’s waar je blij van wordt, van mooie herinneringen waar je met weemoed aan terug denkt, of foto’s waar je hardop om kunt lachen. Bel of app elkaar waarom je die foto juist in je digitale album hebt gezet.

foto album maken, samen maar wel op afstand - helemaal coronaproof

En weet je nog niet wat je iemand kado wilt doen met kerst? Maak van je digitale gedeelde album dan een echt exemplaar, met daarin ook alle leuke appberichtjes verwerkt. Succes gegarandeerd!

Maak samen iets moois!

Koop allebei hetzelfde leuke DIY pakket, en maak deze terwijl je met elkaar belt of facetime’t. Zo ben je lekker coronaproof en toch samen terwijl je apart bent. Wat dacht je van die fijne mini-plantentafeltjes, of heerlijk samen honingraatpapier maken! Net als een workshop, maar dan een beetje anders.
Over workshops gesproken: je kunt natuurlijk ook samen een geweldig leuke digitale workshop volgen, zoals in de Viltbloemist Academy. En dat brengt me gelijk bij het laatste onderwerp van vandaag: de winactie 😉

Winnaar van de Suez Thee Advent Box

And the winner is… Uit de vele reacties via Facebook, Instagram en natuurlijk de Vrolijke Inspirerende Post, heb ik één lootje getrokken. Deze winnaar kan straks minstens 24 dagen heerlijk genieten van de verrassende theesmaken van Suez Thee. Van harte gefeliciteerd:

Evelien Bernabela

neem je even contact met me op voor je adresgegevens? Dan stuur ik de box naar je toe!

* Win: een online workshop van Viltbloemist! *

Ben jij fan van zelfmaken en zie je zo’n workshop van Viltbloemist helemaal zitten? Snap ik! Dan doe je vanaf morgen natuurlijk mee met de winactie op Instagram en Facebook.

Ik mag van Daphne een prachtige kerstworkshop weggeven van haar Viltbloemist Academy, inclusief de materialenbox om alles mee te creëren. Hoe geweldig is dat!
Daphne ontwerpt en maakt alle viltbloeiers en boeketten in haar webshop zelf, van natuurlijk wolvilt, en met de grootste aandacht voor details! In de online training van de Viltbloemist Academy leert ze jou de geheimen van het vak. Zo kun je zelf je eigen kerstige viltbloeiers maken!

Dus heb jij zin in het leren van iets nieuws? Zat je al te loeren naar deze cursus maar hield iets je nog tegen? Houd de sociale media dan in de gaten! Morgen gaat deze geweldige winactie online 🙂

Enne… ben je al VIP? Want morgenmiddag gaat de Vrolijke Inspirerende Post weer met de digitale postduif mee. Daarin maak je een extra kansje op deze prachtige workshop van Viltbloemist!

2 reacties

  1. Marjolein Overdevest

    Leuke tips Maaike! Enneh, Pandemic hebben wij als bordspel en nog niet ingepakt in een verhuis doos, dus die gaan we zeker spelen deze Kerst! Waarschijnlijk over meerdere dagen, aangezien we weinig puf hebben voor lange spelletjes avonden. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.houtmoed.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 34 reviews.