Menu Sluiten

Nog 6 weken tot kerst ~ zo maak je zelf een adventskalender

gezellig aftellen tot kerst zo maak je zelf een adventskalender

Nog 6 weken tot kerst! Dat betekent aftellen 🙂
De komende weken bouwen we elke week een heerlijk corona-proof feestje in de nieuwsbrief, hier op het blog en natuurlijk ook op Facebook en Instagram! Deze week in het blog? Zo maak je zelf een adventskalender 🙂

aftellen tot kerst... tel je mee? met een tip, een superleuke winactie, en een unieke deal voor VIPs

Maar dat is niet alles! Tijdens deze aftelweken naar kerst lees je niet alleen de leukste tips op m’n blog. Je maakt ook nog eens kans op de mooiste kerstverrassingen {lees verderop waar je deze week kans op maakt! ~ ben jij van #teamthee? Echt, je zal een dansje doen!} en je krijgt de fijnste deals in de Vrolijke Inspirerende Post.

Anyway! Tijd voor de kerst-tip: zo maak je zelf een adventskalender!

De makkelijkste adventskalender ever: 24 kadootjes inpakken

Er zijn vele manieren om heerlijk met je eigen adventskalender aan de slag te gaan, maar de simpelste is om gewoon 24 kadootjes in te pakken en deze van 1 tot en met 24 te nummeren. Als je papier in huis hebt (en 24 kadootjes ~ klein detail) dan kun je al aan de slag.

24 pakjes zelf maken advent tot kerstavond

Een deel van de kadootjes kun je bijvoorbeeld in een wc-rolletje stoppen en dat rolletje mooi inpakken. Zo creëer je pakjes in alle soorten en maten. Adventpret gegarandeerd!

In de categorie Voor elke portemonnee, vind je ook bij mij hele fijne kadootjes voor een adventkalender. Zoals dat vrolijke vilten mandje om zelf te maken! Of koop een groter DIY pakket en pak de losse onderdelen in als verschillende kadootjes!

Zo maak je zelf een adventskalender: de profi DIY editie

Houd je van stijl, van eenheid, of van rust en regelmaat? Dan is het superleuk om met kadozakjes, knijpertjes, en stickers aan de slag te gaan. Zo hebben alle kadootjes niet alleen dezelfde maat maar ook dezelfde look & feel! Ook heerlijk voor de neuroten onder ons 😉

zakjes en knijpertjes zelfmalen adventskalender

Superleuke materialen om met je DIY adventskalender aan de slag te gaan vind je bijvoorbeeld bij Inpakken & Uitdelen! Deze vrolijke webshop van Pieternel is als een snoepjeswinkel, zeker wanneer je van mooie inpakspullen houdt en graag de leukste kadootjes creëert.

witte knijpertjes adventskalender zelf maken
zo maak je zelf een adventskalender met witte zakjes
stickers 1 tot en met 24 voor diy advent kalender

Je kunt bij Inpakken & Uitdelen kiezen uit heel veel verschillende kadozakjes, unieke adventstickers (vrolijk èn handig!) en knijpertjes. Ook kun je kiezen voor kant & klare setjes.

Wil je jouw adventskalender graag ophangen? Knoop dan 5 lange linten (ja, die vind je ook bij Pieternel) aan een roede of tak, elk met een lengte van minimaal 5x de kadozakjeshoogte. Met 24 knijpertjes hang je de zakjes onder elkaar aan de linten. Elke dag in december mag je één kadootje van een lint af pakken!

Aftellen naar kerst was nog nooit zo leuk!

liefs label pakket advent kant en klaar met huisjes

Trouwens ook een leuke tip, maar wel een beetje prijziger: die leuke papieren huisjes van Liefslabel.

Na het uitpakken kun je de huisjes vullen met kaarsjes-op-batterij & zo in de vensterbank kwijt! Voorpret èn kerstversiering in één klap!

**Win! Suez Thee advent box**

Met deze winactie trap ik het aftellen naar kerst af! Niet alleen superleuk voor theeleuten, maar ook als je helemaal geen tijd hebt om zelf een adventskalender te maken 😉
Want dan doe je vanaf morgen natuurlijk mee met de winactie op Instagram en Facebook!

win dit geweldige pakket van Suez thee

Ik mag een prachtige advent box van Suez Thee weggeven, vol met heerlijke, unieke smaken. Annemarie van Suez Thee stelt al haar smaken zelf samen en vult de theezakjes met de hand. Veel ambachtelijker en eerlijker dan dat, kun jij je thee niet krijgen!
Dus heb jij zin in een avontuurlijk thee-verwenpakket? Kun je niet wachten tot je op 1 december mag starten met het proberen van al die heerlijke smaken? Houd de sociale media dan in de gaten!

Enne… ben je al VIP? Want morgenmiddag gaat de Vrolijke Inspirerende Post weer met de digitale postduif mee. Daarin maak je een extra kansje op deze prachtige Suez Thee adventsbox.

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.houtmoed.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 34 reviews.