Menu Sluiten

#HappyHerfst viert feest! Een lustrum :-D

#HappyHerfst komt er aan! Vanaf 1 oktober is het weer tijd voor een #HappyHerfst Instagram challenge

Iedereen kijkt steeds chagrijniger en na anderhalf jaar corona zijn we er wel klaar mee. Tijd voor blije kriebels! Elke herfst raken mensen in een dipje, zijn er weer allemaal redenen om somber te worden. Maar ik heb natuurlijk weer dé manier om dat tegen te gaan! Het is, voor het vijfde jaar op rij, tijd voor een #HappyHerfst!

De herfst. Ik vind het het fijnste seizoen van het jaar. Het biedt zoveel moois: minder hooikoorts, prachtig gekleurde bladeren, een heerlijk warme sjaal wanneer de wind guur om je oren blaast ~ hete koppen koffie om je handen aan te warmen… En het allerleukste aan de herfst zijn die donkere, regenachtige dagen waarbij je heerlijk creatief aan de slag kan gaan.

Dit jaar is de herfst extra feestelijk. Want we maken er voor het vijfde jaar op rij een #HappyHerfstvan op instagram! Wie had dat gedacht in 2017 🙂
Doe je ook mee met deze vrolijke Instagram Challenge? Dan vullen we insta met positiviteit! Eerst weten wat het inhoudt? Dat lees je in dit blog uit de archieven.

Anyway! Hier zijn de prompts voor #HappyHerfst 2021, plus wat inspiratie om ermee aan de slag te gaan:

#HappyHerfst instagram challenge dit zijn de prompts

1: Vrolijkmakend

Deze eerste prompt van #HappyHerfst mag je helemaal invullen zoals je zelf wilt! Als het maar iets is waar je vrolijk van wordt 😉 Waar krijg jij blije kriebels van? Of, als je ze niet hebt, hoe maken we jou dan alsnog vrolijk?

2: Blaadjes

Geen herfst zonder prachtige bladeren! Welk blad is jouw favoriet? Of ben je juist fan van het hele bos?

3: Gesloopt

Of je nu net midden in een verbouwing zit en de muur naar de keuken eruit hebt gesloopt, of je net tien kilometer hebt gerend en een kop hebt als een tomaat, of je hond zijn tanden in je favoriete pumps heeft gezet, of dat je überhaupt je bed nooit uit kunt komen omdat je permanent gesloopt bent: vertel!

4: Natuur

Het mooie van dicht bij de natuur wonen, is dat je de seizoenen zo bewust meemaakt. Elke maandag begin ik de week met een wandeling: vanaf school door het bos en over de hei weer naar huis. Prachtig! In de herfst extra prachtig. Wat vind jij mooi aan de natuur?

5: Lekker knus

De herfst is dus echt mijn favoriete seizoen. Alles voelt knusser, je zoekt de warmte en de gezelligheid op. Wat vind jij lekker knus?

6: Wat ik doe

Lekker rechttoe rechtaan: wat doe jij? In het dagelijks leven, of precies op dit moment? Show het!

7: Kleur

Gek op kleur! Wat is jouw favoriete kleur? En is er nog een specifieke herfstkleur waar je blij van wordt?

8: Dit ben ik!

Okee. We hebben er nu een hele week challenge op zitten, nu durft ieder vast wel z’n koppie te laten zien 😉
Wie ben jij?

9: Frisse blik

Ze zeggen dat het helpt om alles met een ‘beginners mind’ te bekijken: alsof je het nooit eerder hebt gezien. Dat houdt de geest open en nieuwsgierig. Waar kijk jij vandaag met een frisse blik naar?
Of heb je toevallig net een blik verf op doperwtjes open getrokken? Dat kan natuurlijk ook 😉

10: Guilty pleasure

Mijn favoriete prompt! Ik ben gek op guilty pleasures. Of het nu gaat om foute muziek, snoep en chips, of een tv serie waarvan je eigenlijk niet durft te zeggen dat je die kijkt: wat is jouw guilty pleasure?

11: Rommel

Of het nu is omdat je kinderen hebt, of omdat je zelf van de georganiseerde chaos bent: doe jij aan rommel? Of ben je zo’n superheld die het huis altijd netjes weet te houden?

12: Pauze houden

Na die rommel van gisteren te hebben opgeruimd, tijd voor pauze. Dit mag je letterlijk nemen, door een dagje over te slaan! Maar je mag ook laten zien wat je heerlijk vindt om in je pauzes te doen, of hoe jij jezelf helpt af en toe even pauze te houden.

13: Gezelligheid

Als de avonden korter worden, merk ik dat ik altijd wat extra behoefte heb aan gezelligheid. Wat vind jij gezellig? Samen wandelen, samen hapjes op tafel zetten? Houd je juist van dat rustmoment aan de eettafel? Ik ben benieuwd!

14: Naar buiten

Lekker uitwaaien en een frisse neus halen! Ga je vandaag lekker mee naar buiten?

15: Aan de bak

Nog één dagje volhouden, dan is het weekend! Waarmee moet je aan de bak vandaag? Of interpreteer je de prompt een beetje ruim, en ga je koekjes bakken vandaag?

16: Lievelings …

…mens, …dier, …potlood, …materiaal? Wat is jouw lievelings? Ik ben benieuwd!

17: Bankhangen

Zelf denk ik meteen aan dekentjes, Netflix kijken of gezellig even bijpraten in de avond. Maar misschien moet jij wel gelijk aan je pubers denken! Of aan je spaarrekening, je werkbank, dat kan ook.

18: Boek

Mocht je me wat langer volgen dan weet je dat ik gek ben op lezen! En de herfst is hèt seizoen om eens lekker met een boek op de bank te kruipen. Wanneer heb jij voor het laatst een boek gelezen? Of ben je meer van de tijdschriften?

19: Thuis

De herfst zorgt dat iedereen wat meer thuis te vinden is. Wat maakt jouw huis jouw thuis? En lukt het om dat in een foto vast te leggen?

20: Handgemaakt

Wat zijn handgemaakte en ambachtelijke producten toch geweldig! Je kunt zó blij worden van zelfgemaakte dingen in huis. En met Houtmoed hoop ik natuurlijk dat blije ei gevoel te delen, als ware het een virus! Heb jij iets moois gemaakt, of iets handgemaakts gekregen?

21: Upcycling

Een Houtmoed challenge kan niet zonder hergebruik of upcycling, dat snap je! Upcycling is het leukste wat er is: van iets wat niks waard lijkt, iets maken wat fantastisch is. Heb jij weleens iets geupcycled? Of heb je een favoriet upcycle product?

22: Regenbui

Omdat het bij de herfst hoort: een prompt over regen. Een lekker verfrissende regenbui, misschien eentje waardoor je de deur niet uit durft, of een bui waar je ‘singing in the rain’ van gaat blèren: vandaag staat in het teken van regenbuien!

23: Grootse dromen

Droom jij groots? Welke dromen ben jij al naartoe aan het leven, of welke heb je juist allangal vervuld? Wat zou je doen als je de staatsloterij had gewonnen?

24: Kaarsjes aan

Het aller, allerfijnste aan de herfst? Kaarslicht. Licht en warmte. Waarom heb jij vandaag de kaarsjes aan?

25: Rommel

Hé! Deze prompt hebben we al gehad!!
Ja, klopt. Maar bij mij is het nu eenmaal vaker een rommeltje dan me lief is. En doe jij nou maar niet alsof je alles in het leven wèl keurig op orde hebt, hè 😉
Er is, kortom, vast nog wel iets te vertellen rondom het thema rommel!

26: Vroeger

Even lekker mijmeren over vroeger. Mooie herinneringen, plassen stampen toen je jong was… of misschien zette je de wekker wel wat eerder vandaag, en wil je het daar graag over hebben 🙂

27: Wat een klus!

Of je nu aan het verbouwen bent geslagen (hè, Lara) of dat je de was nog vouwen moet: er zijn altijd van die taken waar je trots op bent als je ze af hebt. Welke klus ben jij trots op?

28: Paddestoel

Veel herfstiger dan paddestoelen wordt het niet! Van sprookjes tot boswandelingen of champignonsoep: waar denk jij aan bij het woord paddestoel?

29: Shout out

Dat warme, gezellige herfstgevoel, daar geniet je samen van! Welke topper zou jij vandaag in het zonnetje zetten? Welke kleine ondernemer? Welk familielid? Of verdient je beste vriendin vandaag een lief bericht?

30: Typisch herfst

Poppetjes van kastanjes, pompoenen versieren, stamppot of plassen stampen: wat is voor jou typisch herfst?

31: Griezelen

Het is Halloween vandaag! En hoewel ik de feestdag zelf niet vier, houd ik wel van lekker griezelen op z’n tijd. Met films, in een spookhuis, of verhalen bij het kampvuur. En jij? Heb jij iets met griezelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.houtmoed.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 34 reviews.